LIDIJA I GORDANA BILI TAOCI, GORAN MORAO SA UBICOM PO NOVAC!? Da li je na pomolu novi obrt u istrazi ubistva porodice Đokić!?

Autor: Republika

Hronika

10.10.2021

22:37

Jedini motiv za ubistvo tročlane porodice Đokić u Aleksincu je novac.

Tanjug/TV ZONA PLUS, Youtube

Porodica Đokić je mučki ubijena, pretpostavlja se, zbog novca

 

Veoma verovatan je scenario, koji još nije iznet, a to je da su zlikovci sve pokušali kako bi ojadili porodicu, koju su na kraju ubili.

Detektiv Uglješa Grgur izneo je moguću verziju ubistva vlasnika menjačnice Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25) iz Aleksinca.

On se osvrnuo na spekulacije da je Goran kod sebe imao 100.000 evra, što su porodice ubijenih oštro demantovale.

- Ko nama garantuje da se ti zlikovci, a bilo ih je najmanje dvojica, nisu podelili kada su videli da Goran nema novac sa sobom. Jedan je, pretpostavićemo, ostao sa Gordanom i Lidijom na mestu gde će kasnije biti ubijeni, dok je drugi verovatno krenuo sa Goranom do stana i menjačnice, gde se nalazio novac. U tom slučaju nije ni trebalo da bude premetačine – objašnjava detektiv Grgur za Objektiv, pa dodaje:

Printskrin

Zapaljeni automobil porodice Đokić

 

- To takođe objašnjava i pojavu njihovog automobila na video-snimku auto-perionice u selu Žitkovac u noći otmice, koja se nalazi na samom izlazu iz sela, na potpuno drugom kraju od mesta gde su ubijeni - objašnjava naš sagovornik.

Grgur je kategoričan da je jedini motiv za ubistvo tročlane porodice Đokić u Aleksincu - novac.

- Njihov pređašnji život ne govori da bi bilo šta drugo mogao biti motiv. Niko ne bi ubio čitavu porodicu zbog kamate ili zelenašenja, već je isključivo jedini motiv ovde bio da se oni opljačkaju - kaže on.

Podsetimo, na seoskom bedemu kraj Južne Morave otkrivena su ugljenisana tela Gorana, Gordane i Lidije Đokić iz Aleksinca koji su, pod još uvek zvanično neutvrđenim okolnostima, nestali 26. septembra. Njihov spaljeni automobil „pasat“ pronađen je nedaleko od Tešice, 12 kilometara od mesta gde su nađena tela.

Obdukcija je pokazala da su ubijeni iz pištolja, a njihova tela su nakon brutalne likvidacije zapaljena i sakrivena među granjem i lišćem. Porodica je u četvrtak sahranjena u zajedničkom grobu u Moravici, na večni počinak ih je ispratilo više stotina ljudi.

Komentari (1)

Loading
DD

11.10.2021 06:02

Ovaj je jos iz mladih dana dilovao devize...i sta ocekivati? A i vidi se po njegovoj faci kakav je bio. Steta zene....i cerke....kolateralna steta. Ovaj stvarno deluje kao jako mutan tip, a i mutnim poslovima se bavio. Sve u svemu, neko je imao jak razlog da to uradi.