OVAKO SAM OTKRIO UBICU MOJE MAJKE: Ispovest sina Majde Garović, usmrćene u Zemunu!

Autor:

Hronika

10.10.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U trag ženi-monstrumu koja je moju majku ubila mučeći je skoro dva sata ušao sam preko telefonskih komunikacija, opisuje za Srpski telegraf inženjer elektrotehnike Dejan Garović nesvakidašnju istragu koju je sam poveo posle ubistva penzionerke Majde Garović (79) otkrivenog 20. juna 2019.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Dejan Garović

U ispovesti za naš list Garović je s knedlom u grlu i suzama u očima ispričao svoju mučnu priču.

Majdino ugljenisano telo nađeno je tog dana u kontejneru u Krčedinu, nekoliko dana posle prijave nestanka. Prema optužnici, Majdu je komšinica Jelena Špagović (27), inače ćerka nedavno tragično preminulog političara Saše Dujovića (55), prvo udarila šoljom u potiljak, a onda i drugim posuđem, posle čega je žena obilno iskrvarila. Do smrti je, prema optužnici, dovelo davljenje gajtanom u iznajmljenom stanu okrivljene u Zemunu, a nakon toga je Špagovićeva ubijenu ženu spakovala u kofer, pa odvukla do automobila i prevezla do Krčedina, gde ju je u kontejneru zapalila. Špagovićevoj se sada sudi za taj zločin.

Znanje stečeno tokom studija Dejan je primenio u istrazi ubistva majke, za koju je bio izuzetno vezan i vrlo brzo je došao do pouzdanih tragova o kretanju majke i na osnovu SMS prepiske saznao da ju je usmrtila Jelena, njena komšinica s kojom je nesrećna starica bila bliska i pomagala joj godinama.

- Moja majka je bila anđeo. Nikome nikada nije uradila ništa loše i siguran sam da nije ovu ženu, koja ju je ubila, pritiskala da joj vrati novac koji joj je pozajmila. To nije bio njen manir. Okrivljena je rekla da je moja majka bila agresivna prema njoj i da joj je pretila, ali to nije tačno i svi koji su je znali sigurni su da je to laž. Nju je, jednostavno, ubica namamila u svoj stan, što sam video iz poruka koje su razmenile preko telefona. Smišljeno je htela da je ubije - ističe Dejan i otkriva kako je razradio strategiju da nađe počinioca.

Republika

Foto: facebook.com/Majda Garovic

Majda Garović

Njegova istraga je veoma doprinela policiji u istrazi slučaja.

- Morao sam da tražim novu SIM karticu s brojem telefona majke jer sam znao da su u sistemu ostale zapisane sve komunikacije i njene informacije. Ona je koristila ajfon, koji radi na tom principu. Prvo sam operateru morao da dokažem da imam pravo na to. Kada su mi dali karticu, ubacio sam je u telefon i povukao sve informacije s izgorelog majčinog telefona. Video sam da su se na Vocapu ubica i moja majka dogovorile da moja majka dođe kod nje u stan na njen poziv. Saznao sam i da joj je majka više puta pozajmljivala novac, a ne samo tada. Ubica je želela još novca da izvuče od nje - prepričava neutešni sin.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Jelena Špagović

Iako nije želeo da precizira koja bi adekvatna kazna bila za ubicu njegove majke, Dejan kaže da bi trebalo Špagovićevu što oštrije da osude.

- Za to što je učinila nedužnoj ženi treba ceo život da bude u zatvoru jer je dobroj duši, koja je bila divna prema njoj, vratila tako što je usmrtila. To nije zločin u afektu, već je strahotni događaj smišljeno izrežirala devojka-žena, ćerka političara, koja je očigledno monstrum i težak zločinac. Okrivljena je priznala na suđenju na kom nije bilo novinara da je videla da moja majka i dalje diše kad ju je onesvestila udarcima u glavu, pa da je otišla u drugu prostoriju i uzela gajtan kojim ju je udavila. Rekla je da je i posle toga videla da i dalje diše i ponovo je gajtanom stezala oko vrata. Više od sat vremena je to trajalo, do dva. Posle zločina je tražila alibi i zato je odmah išla u kupovinu sandala za dete sa bivšim mužem - uznemireno priča Garović, uz opasku da mu je Jelena uvek bila čudna zbog preterane ljubaznosti.

Sudija ga pohvalio

Sudija Zoran Đorđević pohvalio je Dejanov trud i doprinos istrazi.

- Zapanjen sam na koji ste način ispratili komunikacije vaše pokojne majke i sve otkrili - rekao je na jednom u prethodnih ročišta sudija Zoran Đorđević, obrativši se Dejanu.

- Mislim da bi neki ljudi iz policije trebalo da dođu kod vas na obuku. Mi imamo odeljenje za visokotehnološki kriminal, ali ovo kako ste vi radili je za divljenje - zaključio je sudija.

Otac nije dočekao pravdu

Dejan ima primedbu na tok suđenja i kaže da se obraćao i kabinetu Aleksandra Vučića s primedbom na trajanje postupka i činjenicu da se iz početka kretalo čak tri puta.

- Sve je jasno jer je monstrum priznao zločin. Utvrđeno je da je moja majka umrla u strašnim mukama, a suđenje se nastavlja u nedogled. Sudija se promenio tri puta, pa se svaki put kreće iznova. Ne nazire se kraj. U Nemačkoj suđenja traju po čitav dan, a u Srbiji se sasluša svedok ili dva i zakaže se novo ročište za dva meseca. Ne vodi se računa o porodici žrtve, koja u sudskom procesu i sama postaje žrtva. Svaki dolazak na sud je za mene preživljavanje torture kakvom je moja majka okončala život i noćna mora, koja me progoni i ne prestaje - istakao je očajni sin ubijene Majde Garović.

Dodaje da mu je nedavno preminuo i otac, a tvrdi da je i na njega uticalo ubistvo žene:

- Moj otac je otišao s ranom na srcu, nije dočekao presudu svirepoj ženi koja je ubila njegovu suprugu. Na njega je i te kako uticao taj događaj i razboleo ga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading