RADOVANOVIĆ RAZOTKRIO PRLJAVE PLANOVE UDARA NA VUČIĆA: Rebić bio na poligrafu, Hrkalovićeva odbila, u vreme Stefanovića formirana paralelna struktura u MUP!

Autor:

Hronika

08.10.2021

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije MUP Srbije gostovao je na TV Prva i govori o slučaju "Jovanjica".

Republika

Foto: printscreen/TV Prva

Tomislav Radovanović

Radovanovć, koji je dugo u policiji, i za koga se kaže da je čovek od iskustva govorio je o slučaju "Jovanjica" i prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Saznanja koja imam je da su Dijana Hrkalović i ostali odbili poligraf. Direktor policije je bio na poligrafu, ali nemam informaciju da li je ili nije prošao poligraf - rekao je on.

Govoreći o prisluškivanju razgovora Aleksandra Vučića, kaže da je on preslušao sve snimke i nije pronađena nijedna inkriminišuća stvar.

- Slučaj "Jovanjica" je bio "plan B" grupe u MUP-u koja je bila paralelna struktura u MUP, sa precizno odabranih ljudima. Ti ljudi su imali organizovanu mrežu sa tajkunima i kriminalcima. Cilj formiranja mreže je bio prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Verovatno iz prvog pokušaja nisu mogli da diskredituju predsednika Srbije i vlast, a onda su pokušali da kroz "plan B" diskredituju predsednikovog brata - objasnio je Radovanović.

 

 

 

Radovanović kaže da je 13.11. došlo do hapšenja Koluvije, a naredba za veštačenje njegovog telefona izdata nekih 7 dana nakon hapšenja.

- Ono što je bitno, a odstupa od standarda forenzike je to da je naredba za veštačenje telefona osumnjičenog Koluvije izdata 20.11. Dakle, sedam dana nakon hapšenja. Tek nakon 29 dana prvi put telefoni su dostavljeni službi za specijalne istražne metode. Ono što je isto jako bitno, a o čemu postoje zapisi je to da su ambalaže u kojoj su dostavljeni telefoni bila potpuno oštećena i potvrđeno je da se vršila manipulacija telefonom. Ove činjenice su dokumentovane. Ambalaža u kojoj su dostavljeni telefoni je oštećena i potvrđeno je da je vršena manipulacija telefona - objasnio je on i dodao da je je veštačenje telefona rađeno u četiri navrata i da su tom prilikom menjane ambalaže.

Cilj je bio pronaći u imeniku telefon predsednika Republike i njegovog brata, otkriva on.

- Ništa nije pronađeno u telefonima - rekao je Radovanović.

Dušan Mitić je pozivao Koluviju da lažno optuži Andreja Vučića, posredna su saznanja Radovanovića, a Koluvijin telefon je prisluškivan.

Radovanović je ponovio da je paralelna struktura uprave kriminalističke policije formirana sa ciljem da se formira obaveštajna mreža, da se prikupe podaci o predsedniku Vučiću, o njegovj porodici, i stvaranje jedne obaveštajne grupe koja uključuje i kriminalne strukture,a kako je istakao i sa sigurnošću može da tvrdi da su imali pomoć i jedne zapadne strane službe.

- Postoji logistička podrška i jedne zapadne obaveštajne službe - rekao je Radovanović i dodao da su paralelne strukture formirane za vreme ministra Nebojše Stefanovića.

U toku je opsežna istraga sektora unutrašnje kontrole u MUP-u po pitanju slučaja "Jovanjica" i nelegalnog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Voja

08.10.2021 17:22

Evo ga novi direktor policije.

Pepsi

09.10.2021 03:22

Stidi se načelniče, došao si uparadjen da glumiš pravdu.Pa kada je bilo u istoriji da direktor policije ide na poligraf.??? nikada