TRUDNICA KOJA JE UMRLA OD KORONE KASNO SE JAVILA U BOLNICU: Žena se u osmom mesecu trudnoće borila za život!

Autor: Republika

Hronika

08.10.2021

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trudnica stara 36 godina sa teritorije Kraljeva koja je preminula u Kliničkom centru u Kragujevcu, u ponedeljak je primljena u kraljevačku bolnicu u veoma teškom stanju. Odmah nakon pregleda, hirno je transportovana u kragujevački klinički centar, gde je nažalost posle četri dana preminula.

Foto: youtube.com

Preminula od korone u UKC Kragujevac, ilustracija

- Trudnica iz Vrnjačke Banje, od 36 godina, koja je bila u osmom mesecu, odnosno u 30. gestacijskoj nedelji, dovezena je kod nas 4. oktobra u vrlo teškom stanju, životno ugrožena, sa saturacijom 75 na protoku kiseoniku. Odmah je urađena medikamentna reanimacija, stavljena je na "haj flou" ventilaciju, konsultovan je ceo stručni tim lekara i porođena i istog dana je porođena carskim rezom dok je bila na respiratoru. Dete je nakon rođenja odmah prebačeno u intenzivnu negu na neonatologiji, gde je intubirano, odnosno stavljeno na respirator jer je hemodinamski nestabilno. Beba je i dalje na respiratoru, sada je malo bolje, na 30 posto kiseonika je - kaže dr Slobodan Milisavljević, direktor UKC Kragujevac.

Foto: youtube.com

Slobodan Milisavljević ističe da je nesrećna žena i posle carskog reza bila na respiratoru

On dodaje da je porodilja i posle carskog reza bila respiratoru, nestabilnih vitalnih parametara, sa lošom saturacijom i lošom gasnom razmenom.

- I nažalost, jutros oko 4 sata je preminula - navodi dr Milisavljević i dodaje da koliko zna nije bila vakcinisana i da joj je to bio drugi porođaj, prenosi Kurir.

Takođe, u UKC Kragujevac je retestirana i potvrđen je kovid.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading