DEVOJČICA IZ SREMSKE MITROVICE DOŽIVELA MOŽDANI UDAR POŠTO JU JE DRUG UDARIO U GLAVU! Stravična posledica vršnjačkog nasilja!

Autor:

Hronika

08.10.2021

05:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji je samo od početka ove godine registrovano 280 slučajeva vršnjačkog nasilja, a poslednji u nizu desio se u OŠ "Sveti Sava" u Sremskoj Mitrovici kada je učenik osmog razreda (13) brutalno prebio trojicu vršnjaka.

Republika

Foto: Ilustracija:Profimedia

Malu Lenu je drugar toliko udario da je dobila moždani udar

Vršnjačko nasilje ostavlja nesagledive psihičke, ali i teške fizičke posledice, o čemu svedoči i Milica Sretenović, majka devojčice Lene L. (15), koju je pre tri godine, kada je bila peti razred, drug iz razreda tako brutalno izudarao pesnicama po glavi da je dobila moždani udar. Strašne posledice ima i dan danas!

- Do problema između Lene i tog dečaka je došlo još na početku četvrtog razreda. Skretala sam pažnju razrednom starešini, ali ništa nije bilo urađeno po tom pitanju. Jednog dana, na malom odmoru od pet minuta, došlo je do toga da ju je on udarao pesnicama u glavu tako je doživela moždani udar. Ona posledice ima i dan danas. Ima nevoljne pokrete desne ruke i ne može ništa da radi sa tom rukom - ispričala je Milica i dodala da za ovo niko nije sankcionisan.

Lenu je isti taj dečak, i pre ovog napada, kako je ranije ispričala za Kurir, govorio da je debela. Gurkao je i udarao. Obratila se razrednoj koja je rekla da će obratiti pažnju. Međutim, tri dana pre nego što je zadobila moždani udar, Lena je iz škole došla sa pocepanim džemperom. Kada je majka pozvala razrednu, ova joj je odgovorila: "Da je sedela mirno, ne bi se džemper pocepao" i spustila slušalicu.

Samo tri dana kasnije dečak je prvo Lenu gađao punom flašicom vode u glavu, a onda je udarao po leđima i glavi.

Na Dečjoj klinici za neurologiju i psihijatriju u KCS porodici je objašnjeno da je pogođena glavna arterija na mozgu, koja vrši sve funkcije. Primala je razne terapije, ali su posledice i dalje prisutne.

- U rešavanje vršnjačkog nasilja u školama treba da se uključe svi - i Ministarstvo prosvete, razredni starešina, psiholog... - istakla je Milica za Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
vuk

08.10.2021 14:46

Ja nemam objasnjenje za ovoliki nedostatak empatije ,posebno za nasilje prema zenama uopste. Bilo je i ranije carki medju decom, ali da neki decko u skoli udari devojcicu pesnicom u glavu,to je jednostavno bilo nezamislivo.Mislim da puno toga dolazi iz porodice i iz odnosa otac-majka.

Odgovori 15 1