JEDNA STVAR OZBILJNO UGROŽAVA ISTRAGU! Policija steže obruč oko ubica porodice Đokić, ali ovo im baš ne ide na ruku!

Autor:

Hronika

07.10.2021

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca i dalje traje danonoćno.

Republika

Foto: Tanjug/TV ZONA PLUS, Youtube

KIša ozbiljno može da ugrozi istragu ubistva porodice Đokić

Iako MUP još ništa zvanično nije saopštio o ubicama, nezvanično se navodi da se polako steže obruč oko počinioca i onoga ko je tipovao njihovu likvidaciju. Jedna stvar koje ne ide u prilog istrazi je loše vreme, odnosno kiša koja u Srbiju stiže sutra, a koja može da uništi tragove i dokaze ovog nezapamćenog zločina.

Njihova tela pronađena su pre četiri dana u ataru sela Moravac, a njihov zapaljeni "pasat" u ataru sela Tešica. Sa dolaskom prve policijske patrole počela je istraga i mesto zločina je bilo zatvoreno, odnosno, ograđeno policijskom trakom, a potom su na terenu bili forenzičari koji su izuzeli sve što bi moglo da posluži kao trag ili dokaz.

Pre dva dana, policija se ipak opet vratila na mesto zločina i ponovo su stavili policijsku traku u potrazi za novim tragovima. Pretraživali su teren sa detektorima za metal, a nađene su i čaure iz kojih je pucano u Đokiće. Teren se, prema nezvaničnim informacijama, i dalje pretražuje, obzirom da i dalje nije poznato da li su otac, majka i ćerka likvidirani na mestu na kom su pronađena njihova tela ili su ubijeni u automobilu, a kako smo gore naveli, problem će biti kiša koja će padati narednih desetak dana.

U međuvremenu, naložena je dodatna obdukcija tela, ali nalazi još uvek nisu stigli u Više javno tužilaštvo u Niš kom je predat ovaj slučaj.

Prvi rezultati obdukcije pokazali su da su Đokići ubijeni iz vatrenog oružja, odnosno, da je otac Goran ubijen sa jednim metkom, dok su ćerka Lidija i majka Gordana upucane sa nekoliko hitaca u grudi i glavu.

Obducija je takođe pokazala da su tela spaljena nakon ubistva, kao i to da je Lidijino telo bilo u najgorem stanju i da je bila neprepoznatljiva. Zasad se sumnja da su samo ubistvo izvršile dve osobe i da su korišćenja dva pištolja, te da su rane nastale od projektila kalibra 9 milimetara i 7,65 milimetara.

U okviru dodatne obdukcije naloženo je i da se rade toksikološki nalazi.

Inače, takođe se sumnja da je u Đokiće pucano iz neposredne blizine, a i dalje nije isključena mogućnost da je jedan od pištolja korišćen prilikom ubistva onaj koji je Goran imao, a čija je prazna kutija pronađena prilikom pretresa porodičnog stana, piše Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading