SVEDOČENJE IZ PRVE RUKE! Čovek koji je prkosio žestokim momcima otkrio šokantne tajne: Zemunci su ojačali zahvaljujući Legiji, 5. oktobar bi puk'o da je Arkan bio živ!

Autor:

Hronika

06.10.2021

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Tomić Toša, čovek koji je prkosio momcima s vrelog beogradskog asfalta otkrio je gostujući na Balkan infu nepoznate detalje iz turbulentnih devedesetih godina prošlog veka.

Foto: www.profimedia.rs/youtube.com/Balkan Info

Željko Ražnatović Arkan, Milorad Ulemek Legija i Milorad Tomić Toša

Govoreći o 5. oktobru, Tomić je kazao da je "ovaj događaj bio debakl".

- Okupilo se 300-400 hiljada ljudi, a tu masu nije bilo moguće voditi. Desilo se da Beograd devastiraju ljudi koji su došli iz svih krajeva Srbije, da Skupština bude zapaljena, da televizija osakaćena bombardovanjem isto bude zapaljena... Izdešavalo se mnogo loših stvari da bi to moglo na bilo koji način da se prikaže kao bilo kakav uspeh - kaže on.

Tomić navodi da je Đinđić imao susret sa Miloradom Ulemekom Legijom u noći 5. oktobra, kada mu je komandant JSO poručio da su Miloševićeva naređenja "ekstremna".

Dogovor Đinđića i Legije

Međutim, kako kaže, budući premijer je nekako uspeo sa Legijom da se dogovori da JSO ne puca u demonstrante.

- JSO je te noći izašao na ulice Beograda, pozdravio se sa petooktobarcima i jasno im stavio do znanja da su na njihovoj strani - navodi Tomić.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Zoran Đinđić tokom govora 5. oktobra

Toša je ubeđen da do petooktobarske revolucije ne bi došlo da je Željko Ražnatović Arkan bio živ i na Legijinoj poziciji.

- Legija je već iz svojih vojničkih manira počeo da prelazi u ozbiljan novac koji mu je dolazio od Zemunskog klana i počeo je drugačije da gleda na sve to, dok je Arkan već imao sve što mu treba. On je imao svoje Tigrove, Srpsku dobrovoljačku gardu, kojoj je bio autoritet. Da ih je izveo na ulice, oni bi uradili sve što im naredi - poručuje on.

Ko je Milorad Tomić Toša?

Milorad Tomić Toša poznat je kao čovek koji je prkosio momcima s vrelog asfalta. Kao mladić koji se bavio sportom počeo je da radi na ulazima klubova i tako je upoznao mnoge, gotovo sve, poznate žestoke momke. Svoj posao je obavljao profesionalno bez izuzetka, ne dozvoljavajući ikome da krši pravila lokala. Tamo gde je on radio ni najpoznatiji žestoki momci nisu mogli da prave haos. To ga je dovodilo u teške, a nekada i po život opasne situacije.

Toša je jedno vreme bio telohranitelj Vojislava Šešelja i iz tog vremena nosi veliki broj anegdota i uspomena.

Tomić je mišljenja da je umesto demonstracija trebalo održati drugi krug glasanja u kom bi Koštunica pobedio i mirno preuzeo vlast, a samim tim bi se izbeglo i uništavanje Beograda.

On smatra da se nakon promene vlasti nije živelo dobro, već se narod zaduživao kod stranih banaka koje su dolazile u Srbiju.

- Svi sem mene na mom poslu su uzeli kredite. Neki su oročavali novac koji uzmu, misleći da će im kamata biti viša od onoga što treba da vrate, ali nisu shvatali jednu stvar: Banka nikada ne može biti na gubitku. Mnogi su tada uzimali kredite u švajcarskim francima, a danas se ubijaju jer ne mogu da ih isplate - kritičan je Tomić.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Milorad Ulemek Legija

Kriminal je, po njegovim rečima, nastavio da živi i nakon promene vlasti, a kao glavni akteri su ostali pripadnici Zemunskog klana koji su se priklonili režimu Zorana Đinđića.

- Đinđić je imao direktne kontakte s njima, a oni su tada bili dovoljno ojačali da mogu polako da počnu da zauzimaju ceo grad. Nije bilo više obračuna u podzemlju, ostali su samo momci povezani poslovno, a oni iz devedesetih su nestali u međusobnim okršajima - poručuje Tomić.

Bitni faktori u podzemlju

Ostaci Surčinskog klana, Čume, Zemunski klan - Dušan Spasojević i Legija, Skole i Ćanda na Vidikovcu i Šljuka na Zvezdari bili su neki bitniji faktori podzemlja koji međusobno nisu dolazili u sukobe. 

- Međutim, Zemunski klan je hteo da dobije primat u celom Beogradu, a ja mislim i u celoj Srbiji, a i mnogo dalje. Ko zna kakve su imali ambicije. Zemunski klan je toliko ojačao zahvaljujući Legiji koji im je omogućio upliv u svaku poru državne bezbednosti u kojoj je i on bio. Krenuli su da čiste Beograd od bilo koga ko je mogao da im se suprostavi u podzemnom miljeu - kaže Tomić.

Likvidirali su, zaključuje on, sve iz podzemlja osim Čumeta koji je preživeo atentat u kojem je ubijen njegov telohranitelj i postao svedok saradnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading