Ne postoji zvanična potvrda da su Đokići ubijeni sa četiri metka

Autor:

Hronika

04.10.2021

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika objavljen je članak pod naslovom "ÐOKIĆI UBIJENI SA PO DVA METKA: Najnoviji detalji zločina koji je potresao Srbiju!" koji je portal raskirnkavanje.ba ocenio ka klikbejt i senzacionalističko izveštavanje o trostrukom zločinu koji je jedna od glavnih tema u Srbiji.

Republika

Foto: Tanjug/TV ZONA PLUS, Youtube

Porodica Đokić

Kako se objašnjava u analizi pomenutog portala, manjak zvaničnih informacija nadležnih državnih organa podstakao je medijske izveštaje koji su obilovali senzacionalizom i kršenjem medijske etike.

Prema rezultatima analize, u nastojanju da privuku što više klikova potencijalnih čitalaca, mediji su zloupotrijebili tragičnu smrt tročlane porodice objavljujući spelulacije i navode iz neproverenih anonimnih izvora.

Konretno, u članku objavljenom na portalu Republika tvrdi se da su u žrtve ispaljena ukupno četiri metka, ali ta tvrdnja nema zvaničnu, javno dostupnu potvrdu.

Ono što su činjenice u ovom slučaju je sledeće: Tročlana porodica Ðokiæ iz Aleksinca iz Srbije nestala je 26. septembra 2021. godine. Šest dana kasnije, 2. oktobra, pronađena su njihova tela, a obdukcija je 4. oktobra pokazala da su ubijeni iz vatrenog oružja. 

Sve izvan ovih tvrdnji predstavlja, kako se ocenjuje, neproverene vesti.

Ovaj tekst nastao je kao posledica korekcija nakon što je portal raskirnkavanje.ba originalni tekst ocenilo kao klikbejt.

***

Porodica Đokić iz Aleksinca, za kojom se danima tragalo ubijena je, najverovatnije, sa po najmanje dva metka.

Kako pišu "Novosti, ubistvo je, verovatno, izvršeno pištoljem.

Podsećamo, nešto ranije pronađena je jedna čaura kod zapaljenog automobila porodice iz Aleksinca.

Goran Đokić (57) iz Aleksinca, koji je nađen spaljen zajedno sa svojom suprugom Gordanom (56) i njegovom ćerkom Lidijom (25) u jami u ataru sela Moravac, navodno je imao pištolj, a nije isključeno ni da ga je nosio sa sobom.

Nezvanično, policija je prilikom pretresa stana Đokića u Aleksincu pronašla futrolu za pištolj, ali u njoj nije bilo oružja.

Podsetimo, spaljena tela vlasnika menjačnice iz Aleksinca, Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i njihove ćerke Lidije, pronađena su prekjuče posle šest dana od nestanka, u rupi u ataru sela Moravac, a desetak kilometara dalje u selu Tešica bio je njihov automobil "pasat", koji je takođe spaljen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading