MASOVNA TUČA MIGRANATA KOD KIKINDE: Povređena tri muškarca, jedan ŽIVOTNO ugrožen

Autor: Republika

Hronika

03.10.2021

17:43

Šestorica migranata povređena su u međusobnoj tuči koja se danas pre podne dogodila u Tranzitnom prihvatnom centru kod Kikinde.

MUP Srbije

Foto: Ilustracija

Četvorica muškaraca zadobila su teške telesne povrede, jedan od njih, starosti oko 22 godine, je metalnim predmetom proboden u trbuh, trojica imaju povrede grudnog koša, a dvojica su zadobila lakše telesne povrede. Nezvanično saznajemo da su svi povređeni muškarci državljani Pakistana. Svi su prevezeni u Opštu bolnicu u Kikindi gde im se ukazuje lekarska pomoć.

- Jedan pacijent ima teške telesne povrede opasne po život i nakon pregleda bila je nužna hitna operacija. Mladić je zadobio teške povrede trbušnih organa, jer je metalnim predmetom, možda nožem ili nečim sličnim, proboden u stomak. Trojica pacijenata imaju povrede grudnog koša, ali, zasad, nisu životno ugroženi. Dvojica pacijenata imaju lakše telesne povrede - rekli su dežurni u Opštoj bolnici u Kikindi.

U Policijskoj upravi u Kikindi potvrdili su da se dogodio sukob migranata, ali više detalja nisu mogli da saopšte, jer istraga još traje i povređenima se još ukazuje pomoć u Opštoj bolnici, pišu Novosti.

Ovo je druga ozbiljna tuča migranata u Prihvatnom centru centru kod Kikinde u kojoj su učesnici teško povređeni. Prvi takav sukob dogodio se i početkom februara, kada se potuklo njih desetak, a dvojica su zadobila teže telesne povrede.

Najteže je povređen A.R. (34) iz Bangladeša, koji je u kikindsku bolnicu primljen sa raskotinama trbuha, pa je operisan i uspešno izlečen. Zbog ove tuče, tada je uhapšen A. B. Z. (21) iz Avganistana i protvi njega je podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nanošenja teške i lake telesne povrede.

On je osumnjičen da je oštrim predmetom naneo teške telesne povrede dvojici migranata, dok je trojicu lakše povredio, saopštila je u februaru Policijska uprava u Kikindi.

Komentari (0)

Loading