NOVI DETALJI POSLE PODIZANJA OPTUŽNICE ZA PLJAČKU DEVIZNOG PENZIONERA IZ LOZNICE! Advokat: Nema dokaza protiv Čabarkape

Autor: A. Grujić

Hronika

01.10.2021

21:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Šapcu podiglo je optužnicu protiv Aleksandra Čabarkape (40) iz Kaluđerice, koji se tereti da je prvog aprila s još četvoricom saučesnika, maskiran u policajca, opljačkao kuću deviznog penzionera u selu Stupnica kod Loznice. Njegov advokat Vojislav Pajtić, međutim, tvrdi da je optužnica podignuta bez dokaza.

Foto: facebook.com/Aleksandar Cabarkapa

Aleksandar Čabarkapa

Prema rečima Pajtića, više od pet meseci nije preduzeta nijedna radnja koja dokazuje da je Čabarkapa umešan u ovu pljačku.

- Optužnica je podignuta samo da se ispoštuje rok od šest meseci, a da nisu izvedeni dokazi i poštovane odredbe Zakonika o krivičnom postupku. Za vreme trajanja istrage nije izveden ni jedan dokaz koji ukazuje na to da je moj klijent izvršilac krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, a ceo postupak se zasniva na izjavi jednog od osumnjičenih - objasnio je Pajtić.

Da podsetimo, Čabarkapa, kao i S. Đ. (45), N. M. (31), A. N. (41) i Z. G. (30), upali su u kasnim satima u kuću deviznog penzionera, a dvojici muškaraca, kućepazitelju (51) i vlasnikovom rođaku (43), koji su bili unutra, predstavili su se kao policajci koji su došli da traže skrivene migrante. Nakon što su ih pustili u dom, lažni policajci su ih pretukli, vezali i zarobili u tuš-kabini u kupatilu, koje su zaključali. Tražili su neki sef s devizama i zlatom, ali su našli samo 100 franaka, 150 evra i 6.000 dinara. Istraga je posle zločina pokazala da su razbojnici kuću u Stupnici izabrali jer su čuli da vlasnik ima mnogo novca, odnosno da se u kući nalazi između 200.000 i 300.000 evra.

Čabarkapa je bio u vezi s fitnes instruktorkom Ljubom Pantović, a kada je ona ušla u jedan rijaliti, stupio je u romansu s njenom tada maloletnom ćerkom Aleksandrom Subotić, koja mu je rodila dete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading