OTKRIVENA EKIPA KOJA JE FUDBALERU UNIŠTILA AUTO: Veljin pajtos naručio paljevinu džipa Lazetića

Autor:

Hronika

02.10.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Kovačević Kovač, osumnjičen da je umešan u podmetanje požara na vozilu supruge funkcionera FSS, dovođen u vezu s "kavačkim klanom" i Veljkom Belivukom.

Foto: Starsport

Veljko Belivuk

Policija je u Beogradu uhapsila Vladimira Kovačevića (32) zvanog Kovač, osumnjičenog da je u junu ove godine naručio paljevinu rendž rovera Sonje Lazetić, supruge nekadašnjeg fudbalera i direktora mladih selekcija FSS Nikole Lazetića. Kako je saopšteno, on je podstrekao tri osobe protiv kojih su podnete krivične prijave, da izazovu požar na tom automobilu parkiranom u Ulici Augusta Cesareca. Kovač je odranije poznat policiji i dovođen je u vezu s više krivičnih dela, a porodice nekih mladića čiji nestanak se dovodi u vezu s klanom Veljka Belivuka smatraju da je i on pripadao tom klanu.

Kovačević je bio vođa "Junajted forsa", navijačke grupe FK Rad, baš kao i Belivuk pre nego što je postao "navijač" Partizana. U svom dosijeu Kovač ima krivične prijave zbog napada na službeno lice, izazivanja opšte opasnosti, učestvovanja u tuči i teške krađe. Zbog nedozvoljenog držanja oružja bio je uhapšen 25. maja 2020. Policija je tada upala u kladionicu u kojoj je Kovač igrao poker na aparatu, a iza njega je sakrio torbu sa škorpionom.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Vladimir Kovačević Kovač

Osuđen zbog škorpiona

Iako je izjavio da on nema ništa s tim, da je torbu čuvao za druga, osuđen je na tri godine zatvora. Prošle godine bio je u pritvoru od kraja maja do kraja septembra, kada je dobio nanogicu i nosio je do 15. aprila 2021, da bi tu meru Apelacioni sud ukinuo u maju.

U novembru je na Kovača pucano na Banjici dok je bio u dvosatnoj dozvoljenoj šetnji. Kazao je da nije prepoznao napadača jer je bio maskiran.

Na još jednu vezu s Belivukom, osim "navijačke", ukazala je i istraga ubistva Aleksandra Halabrina (25). Njegovo telo pronađeno je zakopano u plitkom grobu u Sopotu. Istragom je utvrđeno da je ubijen iz vatrenog oružja i sumnja se da je jedna od žrtava u ratu "škaljaraca" i "kavčana".

Foto: pink.rs/ ST/ N.Pančić

 

Sonja: Odavno o tome ne razmišljam

Sonja Lazetić nam je kratko odgovorila da nije znala da je uhapšen Kovačević.

- Iskrena da budem, odavno ne razmišljam o tom incidentu i paljenju automobila. Više me to ne zanima i ne bih da se vraćam na to, a od vas sam saznala da je uhapšen Kovačević. Ja bih da se distanciram iz cele priče. Molim vas da imate razumevanja.

Nikola Lazetić je posle paljevine u izjavi za medije naglasio da ne zna ko bi i zašto podmetnuo požar.

- Sonja i ja nemamo problem ni sa kim. Imamo potpuno poverenje u državu Srbiju i policiju - kazao je on.

Mara Halabrin, majka ubijenog Aleksandra, u medijima i policiji govorila je da je sa Kovačevićem njen sin otišao na sastanak na Banjicu, s kog se nikad nije vratio. Prema njenim saznanjima, "Kovača neko štiti". Ona je želela da zna da li je Kovač otkrio policiji bilo kakvu informaciju o Aleksandru, ali joj je rečeno da nije.

Veza sa Kašćelanom

Kovačević se pominje i u BiH. Tačnije, njegovo ime pojavilo se u policijskim i tužilačkim spisima povodom procesa koji se u Sarajevu vodi protiv Darka Eleza. U tom procesu svedok je naveo da je Kovačević navodno trebalo da ubije Miloša Božovića, pripadnika "škaljarskog klana" koji je živeo u BiH, a koji je u julu ove godine uhapšen u Banjaluci.

Sastanak na kojem se razgovaralo o ubistvu Božovića je, prema kazivanju svedoka Vladimira Stevanovića, održan u Beogradu. Prema njegovim rečima, njemu je Kovač predstavljen kao "pucač". U tom razgovoru posle SMS prepiske s nepoznatom osobom Kovač mu je objasnio da je ta osoba Slobodan Kašćelan s kodnim imenom Sijedi.

Kašćelan je uz Radoja Zvicera vođa "kavačkog klana", čiju beogradsku filijalu smrti je vodio Veljko Belivuk.

Mora na izdržavanje ranije kazne

Vladimiru Kovačeviću je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu, a zatim u KPZ Sremska Mitrovica na izdržavanje kazne zatvora za ranije počinjena dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading