HAPŠENJE ZBOG ZLOUPOTREBE SLUŽBENOG POLOŽAJA: Isplatili pare za radove koji nikad nisu bili završeni!

Autor: Republika

Hronika

30.09.2021

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe zbog sumnje da su prilikom izgradnje "Adrenalin parka“ u Pirotu jednoj firmi isplatile 2.759.518 dinara za radove koji nisu bili izvršeni.

Foto: Ilustracija Republika.rs, MUP Srbije

Zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja uhapšene četiri osobe, ilustracija

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su M. S. (1957), nadzorni organ prilikom izgradnje "Adrenalin parka“, S. K. (1956) i Z. N. (1968), iz komisije za tehnički pregled tog parka, dok je Z. J. (1956), odgovorno lice privrednog društva "Zlatko Jovanović“ Pirot, uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i pedesetjednogodišnji muškarac nadzorni organ prilikom izgradnje "Adrenalin parka“ koji se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni se terete da su tokom 2017. godine, iskorišćavanjem službenog položaja i nevršenjem službene dužnosti, preduzeću "Zlatko Jovanović“ pribavili korist u iznosu od 2.759.518 dinara prilikom izgradnje "Adrenalin parka“.

Kako se sumnja, Z. J. je u ime preduzeća "Zlatko Jovanović“ sačinio dokumentaciju u kojoj je bilo navedeno da su svi radovi završeni, a koju su overili M. S. i P. P., dok su S. K. i Z. N. u Zapisniku o tehničkom pregledu konstatovali da su radovi izvedeni u celosti i u skladu sa projektnom dokumentacijom, predračunom i predmerom iz ugovora, bez vidnih nedostataka, na osnovu čega je izvršeno plaćanje preduzeću "Zlatko Jovanović“.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading