POSLE 10 GODINA STAVLJENA TAČKA NA SLUČAJ IZ VRANJA: Lekari osuđeni na zatvor zbog smrti male Dijane na Dečjem odeljenju

Autor: Republika

Hronika

29.09.2021

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovni sud u Vranju, posle 10 godina suđenja, izrekao je presudu specijalisti otorinolaringologu Darku Civkarovskom i anesteziologu Slaviši Kanačkom, lekarima Zdravstvenog centra Vranje, zbog smrti male Dijane Marinković.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Osuđeni lekari zbog smrti male devojčice

Sud je doneo presudu kojom se lekari proglašavaju krivim u ovom slučaju.

Darku Civkarovskom izrečena je kazna zatvora u trajanju od tri godine, a Slaviši Kanačkom od dve. Obojici su izrečene mere zabrane obavljanja lekarskog poziva u trajanju od pet godina, s tim da im se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u tu meru.

Njima je suđeno zbog nesavesnog lečenja petogodišnje Dijane Marinković, iz sela Ćukovac kod Vranja, koja je umrla na Dečjem odeljenju Bolnice u Vranju 8. januara 2011. godine.

Civkarovskom i Kanačkom sudski proces završen je u utorak, 21. septembra ove godine, a danas su im izrečene presude. U prvom postupku pred istim sudom, 2016. godine, Civkarovski i Kanački su kažnjeni sa po tri godine zatvora i pet godina zabrane bavljenja lekarskim pozivom.

Majka pokojne Dijane, Ivana, kaže da se oseća veoma teško u ovom momentu.

- Pravda je na neki način zadovoljena, ali Dijanu ne može ništa da vrati. Deset godina iznova i iznova proživljavamo sve, sve je ovo veoma teško i mučno - dodaje Ivana.

Advokat porodice Marinković Jovan Aleksić, kaže da je zadovoljan ishodom presude.

- Očekivao sam ovakvu presudu, mislim da su nalazi veštaka bili ključni u ovom slučaju. Mislim da je presuda pravična - kaže advokat Aleksić.

Na odluku Osnovnog suda u Vranju postoji pravo žalbe Apelacionom sudu u Nišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading