UHAPŠENO 16 OSOBA ZBOG ORGANIZOVANJA NELEGALNIH IGARA NA SREĆU! Velika akcija srpske policije širom Srbije!

Autor:

Hronika

29.09.2021

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Ministarstvom finansija - Upravom za igre na sreću i nadležnim tužilaštvima, u koordinisanoj akciji kontrolisali su 64 neregistrovana objekta na teritoriji Srbije i uhapsili 16 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

Foto: MUP Srbije

Oduzeti aparati i novac tokom policijske akcije

- Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja sa suzbijanjem svih vidova kriminala. Ilegalno klađenje je pljačka budžeta, ali sa sobom povlači i neprijavljene radnike, ilegalnu prodaju alkohola, cigareta. Igrači ne mogu biti sigurni da će im dobitak biti isplaćen, a država je sigurna da će se porezi i doprinosi izbegavati. MUP je po prvi put pokrenuo organizovanu akciju borbe protiv ilegalnih kladionica i nastaviće sa njihovim iskorenjivanjem. Ni jedan kriminal u Srbiji neće proći bez kazne - poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

U akciji koja je sprovedena na teritoriji 17 policijskih uprava uhapšeni su R. D. (1960), S. M. (1960), obojica iz Sombora, A. S. (1982) iz Čoke, J. Ć. (1993) iz Žablja, J. K. (1985) iz Novog Sada, D. R. (1971) iz Mokrina, S. M. (1969) iz Kuršumlije, kao i A. F. (1991) iz Kuršumlije. Takođe, uhapšeni su i S. S. (1980) iz Leskovca, D. P. (1972) iz Pirota, P. P. (1981) iz Smedereva, N. D. (1965) iz Bajmoka, S. J. (1973) iz Bača, kao i J. Z. (1952) iz Čuruga, M. R. (1984) iz Velike Plane i I. Š. (1991) iz Kragujevca.

Republika

Foto: MUP Srbije

 

 

Oni se terete da su u neregistrovanim objektima neovlašćeno organizovali klađenje, igre na automatima, kao i preko sredstava elektronske komunikacije, dok su, kako se sumnja, novac od uplata igrača prisvajali i ulagali ga u nove neregistrovane objekte i aparate za igre na sreću.

Republika

Foto: MUP Srbije

 

 

Protiv još 31 osobe biće podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile isto krivično delo.

Policija je u neregistrovanim objektima pronašla i oduzela 175 automata za igre na sreću, tehničke uređaje i opremu za priređivanje klađenja, TV uređaje, kao i 1.258.780 dinara i 1.970 evra za koje se sumnja da su stečeni od uplata igrača.

Republika

Foto: MUP Srbije

 

 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading