UHAPŠENA 61 OSOBA! Zaplenjeno 2,6 tona TITOVOG KOKAINA! RAZBIJEN BALKANSKI KARTEL!

Autor:

Hronika

28.09.2021

06:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska policija, zajedno sa kolegama iz Španije, Nemačke, Slovenije, Kolumbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i američke DEA, učestvovala je u akciji razbijanja najveće mreže distributera kokaina, u kojoj je zaplenjeno čak 2,6 tona ovog narkotika i uhapšena 61 osoba!

Republika

Foto: twitter.com/Policía Nacional

Vođa kartela misteriozan Srbin Tito, Ilustracija

Američka DEA označila je misterioznog Srbina Tita kao vođu ovog kartela, a prilikom akcije u Sloveniji razbijen je i ogranak kavačkog klana u ovoj zemlji, kada je uhapšeno 48 osoba.

Kako je saopštio MUP Srbije, akcija je sprovedena u osam država na dva kontinenta, pod pokroviteljstvom Evropola, a pripadnici srpske policije su aktivno učestvovali, kao i službenici UKP i TOK. U ovim akcijama zaplenjeni su i oko 612.000 evra, 324 kilograma marihuane, luksuzna vozila i motocikli, a uhapšeni su i visokorangirani pripadnici balkanskog kartela!

"Jaguar" i "botega" na paketima

Kako prenose španski mediji, u poslednjoj zapleni droge, paketi sa kokainom imali su oznaku "jaguar" i "botega". - Na ovaj način hteli su da preko poznatih brendova istaknu kvalitet kokaina - navode mediji.

Pripadnici UKP boravili su na teritoriji Španije i učestvovali u njihovom hapšenju i pretresima objekata koje su koristili uhapšeni. - Nakon zajedničkog rada, u maju ove godine slovenačka i španska policija identifikovale su i uhapsile još 48 drugih članova ove organizovane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem i distribucijom velikih količina kokaina i marihuane širom Evrope - navodi se u saopštenju MUP. Podsetimo, kako su mediji tada pisali, radilo se o slovenačkom ogranku moćnog crnogorskog kavačkog klana, koji je tada pretrpeo ozbiljan udarac. Među uhapšenima bio je i srpski državljanin Miloš Miljković, kao i Željko Hrkalović, za kog su mediji tvrdili da je rođak bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović.

- Nakon uspešne saradnje na otkrivanju izvora i identifikaciji članova pripadnika organizovane kriminalne grupe u julu 2020. godine u Karipskom moru presretnut je pokušaj krijumčarenja 1.350 kilograma kokaina, koji je zaplenjen, namenjen evropskom tržištu, a čiju nabavku i krijumčarenje je sprovela navedena kriminalna grupa - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Policija je ubrzala istragu u martu ove godine, kada su vođe kartela doputovale u Španiju kako bi pripremile dolazak nove velike količine kokaina, koji je u organizaciji ove grupe transportovan iz Južne Amerike u Španiju, da bi 10. marta pripadnici Nacionalne policije Španije zaplenili 1.250 kilograma kokaina i uhapsili 13 osoba u nekoliko španskih gradova. Među uhapšenima u ovim akcijama su i N. P. (48), visokopozicionirani član grupe, crnogorski državljanin sa boravištem u Novom Sadu, J. J. (57), državljanin Srbije sa boravištem u Španiji, R. B. (33) i M. M. (34) iz Beograda, kao i S. P. (41) iz Ćuprije.

Prali pare na fudbalerima

Kako je preneo španski Universo, tokom akcije "Musala" je ustanovljeno da su se vođe kartela sastajale u ovoj zemlji. - Crnogorski državljanin je živeo u Malagi i bio jedna od glavnih spona i logističar klana, a drogu koja je iz Južne Amerike dolazila u Španiju slao je dalje po Evropi. Ubrzo je utvrđeno da on često putuje u Madrid i Barselonu, ali i u Mađarsku, Srbiju i Sloveniju - navodi portal:

- Odlazili su i u Dubai, gde se nalazi njihov vođa. Novac su, kako se sumnja, prali prodajom nekretnina u Kolumbiji i Dubaiju, ali i kroz transfere fudbalera. Zanimljivo je da se misteriozni Tito, koji je označen kao vođa balkanskog kartela, navodno nalazi u Dubaiju. - Američka DEA označila je Tita, koji je opisan kao bivši bokser rođen u Srbiji, kao vođu kartela. On, prema dosadašnjim informacijama, živi u Dubaiju, ali je povezan sa Kolumbijom, Peruom i Bolivijom, odakle nabavlja kokain. Jedan od njegovih navodnih sagovornika je Zoran Jakšić, vođa grupe Amerika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading