ODREĐEN PRITVOR VOZAČU AUTOBUSA KOJI JE ULETEO U PARK: Najteže mi je zbog povređenih ljudi, bitno mi je samo da se devojčica oporavi!

Autor: Republika

Hronika

26.09.2021

15:29

Vozaču autobusa D.H. (72) koji je u petak u Zemunu uleteo u dečije igralište određen je danas nakon saslušanja u Trećem osnovnom tužilaštvu pritvor do 30 dana.

ST/V.Lukić

 

Kako Kurir nezvanično saznaje vozač je do detalja objasnio šta se tačno dogodilo.

- Autobus je dobio naglo ubrzanje i nisam mogao da ukočim. Izašao sam kroz prozor jer vrata nisu htela da se otvore, pritiskao sam dugme koje je za otvaranje svih vrata, ali i pojedinačno. Otvorila su se samo zadnja. Kad sam izašao pokušao sam ljudima da objasnim da nisam mogao da ukočim, ali su svi u besu krenuli na mene. Otišao sam do dispičera da objasnim šta se tačno dogodilo. Tu sam sačekao policiju - rekao je navodno između ostalog D.H.

Kako kaže njegov advokat Nebojša Milosavljević, D.H. je profesionalni vozač, radio je u GSP, ima uredno lekarsko uverenje, a u svojoj dugogodišnjoj karijeri nije imao sličnih situacija.

- Veštačenjem autobusa biće utvrđeno šta se tačno dogodilo, ali činjenično stanje je da je moj klijent tog dana prvi put seo u taj autobus. Objasnio je da je na autobusu koji je trebalo da preuzme od kolege pukla guma i da su mu ovaj doterali iz garaže. Prvi put je vozio to vozilo - priča Milosavljević.

On je dodao da je D.H. objasnio sve šta se desilo.

- Objasnio je da je na manje od sto metara autobus dobio ubrzanje i da nije mogao da ukoči. Najteže mu je zbog povređenih ljudi. Rekao je da mu je najbitnije da se devojčica potpuno opravi i da mu ništa drugo nije bitno - rekao je Milosavljević za Kurir i dodao da je D.H. rađen alko-test i da je utvrđeno da nije imao alkohol u krvi.

Komentari (0)

Loading