UKINUT PRITVOR PREDRAGU KOLUVIJI: Dobio nanogicu

Autor: Republika

Hronika

24.09.2021

17:01

Predragu Koluviji ukinut je pritvor posle skoro dve godine, piše Tanjug. Kako se dodaje, on ide u kućni pritvor sa nanogicom.

youtube.com/printscreen/MUP/BIA/Promo

Predrag Koluvija služi kaznu u kućnom zatvoru

Koluvija i Bojović će danas biti pušteni iz pritvora Okružnog zatvora u kojem su od novembra 2019. godine i prebačeni u svoje domove, u kojima će se putem elektronskog nadzora pratiti njihovo kretanje.

Ovom odlukom Apelacioni sud je usvojio žalbe njihovih branilaca i preinačio rešenje Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) o produženju pritvora, rekla je za Tanjug portparolka Apelacionig suda Mirjana Piljić.

Koluvija je prvooptuženi za nelegalni uzgoj marihuane radi dalje prodaje na poljoprivrednom imaju "Jovanjica".

Specijalni sud prethodno je ukinuo pritvor Vladanu Živojinoviću i pustio ga da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Koluvija se tereti da je organizator kriminalne grupe, čiji su pripadnici ostali optuženi, koja je na poljoprivrednom dobru "Jovanjica" uzgajala marihuanu radi dalje prodaje.

Terete se za teško krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina.

Jedan optuženi Srđan Mrđa je u bekstvu pa mu se sudi u odsustvu.

Prema optužnici tužilaštva za organizovani kriminal, oni su od maja 2016. do novembra 2019. u staklenicima na Jovanjici uzgajali opojnu drogu kanabis.

Prema važećim zakonskim propisima dozvoljeno je gajiti samo sorte konoplje koje u sebi sadrže manje od 0,3 odsto psihoaktivne komponente THC, a u ilegalnoj laboratoriji u Jovanjici pronađen je kanabis sa, kako tvrdi tužilaštvo, daleko većim procentom THC.

Prilikom hapšenja Koluvije i ostalih u novembru 2019, godine zaplenjeno je više od 649,4 kilograma osušene marihuane i 65. 581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Pored Koluvije i Mrđe optuženi su Vladan Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živanović, Petar Hricaj i Boban Jovanović. 

U nastavku istrage ovog slučaja početkom jula 2020. je uhapšeno još sedam osumnjičenih da su bili pripadnici ove grupe, među kojima je i pet radnika MUP-a i BIA.

Njima se sudi u odvojenom postupku, poznatom kao "Jovanjica 2".

Komentari (0)

Loading