NOVI DETALJI MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE NA DUŠANOVCU: U zapaljenim kolima pronađeni tragovi još trojice NN lica!

Autor:

Hronika

23.09.2021

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim bioloških tragova Nemanje Ivanova (36) i Darka Veskovića(40), dvojice optuženih za teško ubistvo Blaža Đurovića, veštaci su pronašli tragove još najmanje tri muškarca, izjavio je danas veštak dr Dušan Keckarević na glavnom pretresu održanom u sudnici Centralnog zatvora u Beogradu.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

Advokat Darka Veskovića, Zora Dobričanin Nikodinović takoreći je iznudila ovakav odgovor u nastavku ispitivanja veštaka o DNK tragovima koji su pronađeni na manje ili više nagorelim predmetima pronađenim u automobilu Đurovića zapaljenom nakon njegove likvidacije u martu 2018. na Dušanovcu ispred kuće njegovog brata.

Dok je Dobričanin Nikodinović sa koleginicom Nevenom Protić pokušavala da ospori veštačenje Keckarevića tražeći dopunska veštačenja, priznati forenzičar je zdušno i argumentovano sve vreme zastupao izveštaj svog centra i u više navrata naglasio:

- Nikakvo dodatno veštačenje neće promeniti situaciju jer smo mi našli biološke tragove optuženih i oni stoje. Gorenjem biološki materijal nestaje, ali ostaje na očuvanim delovima, onima koji nisu goreli.

Advokat Veskovića najavila je krivičnu tužbu protiv policije zbog navodnih podmetanja tragova u zapaljenom automobilu, jer kaže da ih ni u naznakama nema na fotografijama sa lica mesta.

Inače, na početku današnjeg pretresa Darko Vesković se požalio da nije skoncentrisan i da će otežano pratiti suđenje pošto je bolestan.

- Sudija, upoznati ste već sa problemom koji imam. Loše mi je od premeštaja. Prebačen sam u Ustaničku u pritvor gde nemam toplu vodu, a ni pre toga osam dana nisam isto imao toplu vodu, i tako je od kad su me premestili sa bolničkog odeljenja u prostoriju dva sa dva. Imam česti nagon za mokrenje, ali to nije ništa novo - žalio se Vesković, a njegov branilac Zora je bukvalno skočila sa mesta u želji da istakne ozbiljnost situacije.

-  Ma koncentracija je ovde najbitnija jer mora da prati proces, neće da cepa drva - rekla je advokat.

Prema Veskovićevim navodima, uprkos što mu je doktorka prepisala antibiotsku terapiju, on nije u stanju da sprovede lečenje do daljnjeg.

- Dali su mi novi antibiotik za bešiku, ali ne smem da ga uzimam zbog još nekih analiza. Juče su mi vadili krv. Inače, 300 dana pijem antibiotike od tri i po godine koliko sam u zatvoru.

Sudija Olivera Đurić je odredila dvadesetominutnu pauzu da bi sa većem odlučila o eventualnom odlaganju pretresa, ali pauza se odužila i trajala je duplo više. Po povratku u sudnicu, sudija je saopštila da se pretres nastavlja:

 - Veskovića su sada na pauzi pregledali internista i neuropsihijatar i utvrdili su da je sposoban za nastavak sudskog procesa. Tako da ćemo nastaviti, a vi Veskoviću, možete da idete do toaleta kad god osetite potrebu.

Treniraju u pritvoru

Darko Vesković je pomno slušao suđenje i četiri puta je svaki put tražeći dopuštenje sudije sa stražom išao do toaleta. Tokom pauza komunicirao je sa ženom preko stakla insteresujući se za situaciju kod kuće.
Drugi optuženi Nemanja Ivanov je bio bolje raspoložen i smejao se tokom domundjavanja sa prijateljima u publici koji su komentarisali međusobno da je isti i da ga sve živo zanima.
Sudeći prema izgledu, Vesković i Ivanov dane u pritvoru prekraćuju treninzima.

Žrtva izrešetana sa 29 metaka

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva Blaža Đurovića, a Vesković  2. aprila u Zagrebu odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu. Vesković je u ovom slučaju sudu dostavio alibi da u vreme ubistva Đurovića nije bio u zemlji.

Uprkos tome, Ivanov i Vesković se terete da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića ispred kuće njegovog rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu. Posle likvidacije, prema optužnici, dvojac je zapalio Đurovićev automobil u naselju Kumodraž u Tekeriškoj ulici, u cilju prikrivanja zločina. Policija je u gepeku pronašla pušku iz koje je pucano na Đurovića, kao i rukavice i deo rukava na kojima je navodno pronađen Veskovićev DNK.

Inače, Ivanov je pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo nanošenja lakih telesnih povreda, a u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković.

On je pravosnažno oslobođen optužbi za nedozvoljeno nošenje oružja jer je tom prilikom u Majdanu kod sebe imao lažni pištolj. On je u junu 2007. osuđen na godinu i po dana zatvora zbog otmice.

Vesković je uhapšen 2017. kada je pokušao sa lažnim pasošem da iz Srbije pređe u Mađarsku na graničnom prelazu Horgoš zbog čega je bio osuđen na uslovnu kaznu.
Ubijenom Đuroviću se u trenutku ubistva sudilo za otmicu Jovice Radonjića, člana kriminalne grupe "Firma". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading