Od likvidacije Gorana Vukovića prošlo 23 godine

Autor:

Hronika

12.12.2017

06:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Vuković Majmun, jedan od osnivača "voždovačkog klana" koji je stekao reputaciju u srpskom podzemlju posle likvidacije Ljubomira Magaša zvanog Ljuba Zemunac, ubijen je pre 23 godine, a zločin i dalje nije rasvetljen.

RepublikaFoto: youtube.com/AlLu Co.
Znao da je na listi za odstrel - "Lupao sam glavom, šta sam ja ovoj državi kriv, zašto hoće da mi skinu glavu... Spisak za likvidaciju postoji, na njemu smo ja, Knele...", pričao Vuković pred smrt

Napadači su 12. decembra 1994. u klasičnoj sačekuši u centru Beograda izrešetali Vukovića i njegovog prijatelja Dušana Malovića dok su ulazili u automobil.

- Ubice su osule paljbu iz dva automatska oružja, a na licu mesta pronađeno je čak 30 čaura. Vuković je podlegao povredama na mestu zločina, dok je njegov prijatelj sledećeg dana umro u bolnici - kaže izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: youtube.com/AlLu Co.

Ubica Ljubomira Magaša usmrćen 12. decembra 1994. u centru Beograda

Vuković je osamdesetih otišao u Nemačku, a 1986. ispred zgrade suda u Frankfurtu izrešetao je Ljubu Zemunca. Robijao je pet godina, nakon čega se vratio u Beograd. Posle smrti Đorđa Božovića Giške, jednog od osnivača Srpske garde, i Aleksandra Kneževića Kneleta, dolazi na čelo "voždovačkog klana".

Vuković se pojavio u čuvenom filmu "Vidimo se u čitulji", kad je javno predstavio svoj klan i saopštio da je na spisku za likvidaciju.

- Lupao sam glavom, gde sam šta uradio, šta sam ja ovoj državi kriv, zašto hoće da mi skinu glavu, ništa mi nije jasno. Spisak za likvidaciju postoji, čuo sam da smo na njemu ja, Knele... Ali ako budu udarili po porodici, možemo i mi da udarimo, branićemo se svim sredstvima, oružja ima koliko hoćeš, možemo da ga kupimo gde hoćeš... Ne kažem da ćemo da se odbranimo, ali ćemo se braniti. Ako to nekom treba, da nas diže na noge i na oružje, nek izvoli - rekao je on u tom filmu.

Brojka: 8 atentata preživeo je Vuković dok nije ubijen kod parka Manjež

Kako je dobio nadimak

Goran Vuković je nadimak Majmun dobio zbog izuzetne spretnosti da se penje po zgradama. On je mogao da se sa spoljne strane zgrade popne na drugi sprat. Družio se sa Giškom, Borisom Petkovim, Bojanom Petrovićem, Draganom Popovićem Dadiljom i drugima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
sperminator

12.07.2020 20:42

rektum srpski