MISTERIJA NESTANKA STRAHINJE MARKOVIĆA JOŠ UVEK NERAZJAŠNJENA: Velja UPUTIO NA KRIK njegovog oca!

Autor:

Hronika

23.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velja je očajnom ocu Nenadu Markoviću savetovao da se obrati opozicionom portalu, koji je odbio da objavi ijednu reč.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Strahinja Marković

Policija još istražuje da li kriminalna ekipa Veljka Belivuka i Marka Miljković stoji iza nestanka i likvidacije Strahinje Markovića (22) iz Resnika, koji je nestao u junu prošle godine. Ono što je u ovom slučaju drastično drugačije od drugih otkrivenih likvidacija brutalnog klana jeste to da je Belivuk uoči hapšenja, u januaru, lično zvao porodicu žrtve da manipuliše njima, predstavljajući im se kao prijatelj koji s ekipom traga za njihovim sinom.

NEPOZNAT BROJ

Strahinjin otac Nenad Marković je gostujući na Jutjub kanalu Slavija info ispričao da mu je muškarac za kojeg sumnja da je Veljko Belivuk savetovao u telefonskom razgovoru da ode u redakciju Krika i ispriča sve o nestanku sina.

- Jedno veče zvoni mi telefon, vidim nepoznat broj. Javio mi se čovek, predstavio kao Veljko i rekao mi da za Strahinju niko ništa ne zna. Pitao me zašto ne objavimo u medijima. Rekao sam mu da smo probali, ali da niko neće. Uputio nas je na opozicioni portal Krik. Poslušali smo ga, ali taj portal nije objavio ni reč - rekao je Marković.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Nenad Marković

Debeo dosije

Strahinja Marković bio je poznat beogradskoj policiji. Pisane su mu prijave za nošenje pištolja, falsifikovanje dokumenata, ali i dilovanje droge. Osuđivan je zbog pištolja, i to na uslovnu kaznu 2018. S tužilaštvom se dogovorio da uplati novac u humanitarne svrhe da ga ne bi optužili za falsifikovanje, dok za drogu nije bilo dokaza, pa je istraga obustavljena.

Očajni otac ispričao je da u prvi mah nije slutio da razgovara s Belivukom, ali da je ubrzo shvatio da je lider "Principa" umešao prste u nestanak jednog od dvojice njegovih sinova.

- Kad mi je rekao da su proverili sve i da o Strahinji niko ne zna ništa, ukapirao sam o kome se radi - izjavio je Nenad.

UCENJIVALI GA

I policija je Markovića spomenula kao moguću žrtvu najopasnijeg klana s ovih prostora.

- Pored tri žrtve Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića, nestalo je još 10 mladića u periodu manjem od dve godine, na koji se odnosi krivična prijava protiv Belivuka i njegove ekipe. Pod nerazjašnjenim okolnostima nestali su: Strahinja Marković, Jovo Kecman, Lazar Vukićević, Gošović Vukašin, Filip Marjanović, Lazar Ilić, Vojinović Ljubomir, Dario Đorđević, Goran Mihajlović i Aleksandar Grigorijević - rekao je Bogdan Pušić, načelnik Uprave kriminalističke policije malo pre nego što su razrešeni neki od nestanaka i dokazano da ih je ekipa Velje Nevolje namamila, otela i masakrirala.

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Advokat Markovića Zoran Stojković je za Srpski telegraf ispričao da je Strahinji prećeno likvidacijom pre nego je nestao.

- Iz Strahinjine priče i priče njegovih roditelja znam da su mu pretili i da su bili agresivni prema njemu neki ljudi, kao i da je Treće odeljenje iz policije zvalo Strahinju i nudilo mu zaštitu, a da im on zauzvrat pruži informacije koje ima - otkrio je Stojković.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

I Šarac odigrao ulogu?

Roditelji Strahinje Markovića saznali su da je njegov mercedes na dan kad je nestao bio parkiran ispred kuće na Banovom brdu kasnije ubijenog Aleksandra Šarca.

- Šarac nam je rekao da je Strahinja auto ostavio dan ranije i da je negde otišao taksijem. Snimke s video-nadzora nam nije dao jer je rekao da mu ne radi kamera. Naš sin je Šarca upoznao preko druga Nikole K. nekoliko dana pre nestanka - ispričala je Markovićeva majka Gordana u policiji.

Policija je i sa Šarcem i s Nikolom K. obavila razgovor, ali su oni negirali da imaju saznanja o otmici, a obojica su, navodno, odbila poligraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading