ODLOŽENO SUĐENJE JOTKINOJ GRUPI: Devojka ubice nije došla

Autor:

Hronika

22.09.2021

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje kriminalnoj grupi Zorana Jotića Jotke pred Specijalnim sudom u Beogradu danas je odloženo jer se nije pojavila Iva Petrović jedina dama među okrivljenima.

Republika

Foto: printskrin/b92

Jotiću se sudi za organizovanje ubistva Ždrokinca

Jotiću se sudi što je prema optužnici u maju 2018. formirao kriminalnu grupu da bi organizovao ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca, kao osvetu za likvidaciju njegovog prijatelja Gorana Petrovića Pete.

Pored Jotića, na optuženičkoj klupi je i Stefan Radulac, kojem se na teret stavlja da je 6. juna 2018. u Kruševcu ubio Ždrokinca, ali i da je mesec dana ranije, takođe u ovom gradu, usmrtio i njegovog sina. Stefan Radulac priznao je da je ubio je Dejanovog sina Vojina, ali negira da je života lišio i Dejana Stankovića.

Kao pripadnici grupe i pomagači, optuženi su Igor Gajić, Saša Zorana, Iva Petrović i njen brat Vuk Petrović. U odnosu na Jotkinu suprugu Mariju Jotić i kuma Nenada Jovanovića, postupak je razdvojen, jer su u toku postupka sklopili sporazume o priznanju krivice.

Iva Petrović koja se danas nije pojavila optužena je da je pomogla Stefanu Radulcu,za koja tvrdi da joj je dečko, da pobegne u Bosnu nakon što je upucao Dejana Stankovića

U jednom od prisluškuvanih razgovora do kojih je dođeno tokom istrage protiv ove grupe, a koji su pušteni u sudnici na pretposlednjem ročištu, kruševački don Jotka objašnjava Ivi Petrović, inače ćerki Jotićevog ubijenog prijatelja i saradnika Gorana Petrovića Pete , kako da se ponaša ukoliko je policija privede. 

Jotka: "Ja sam im glave poskidao"

U jednom od preslušanih razgovora u sudu Jotić priča sa prijateljem Milošem Anđelkovićem i pominju suprotstavljene kriminalne grupe.I  decidno priznaje zločin.

- Pa uvek ima kontrabanda. Ja sam izgubio prijatelja kog sam najviše voleo, sad me boli ku*ac za sve, šta će da mi bude, ja sam im glave poskidao- rekao je Jotka.

„Slušaj, samo da ti kažem ovo, ako bude nešto nema razgovora sa njima, kažem za muriju"- rekao je Ivi Jotić u razgovoru koji je policija snimila u ozvučenom automobilu. 

On joj potom objašnjava da ukoliko počnu da je ispituju kaže da je bila sa momkom u Bosni, ali da ne želi da govori o tome:

- Kaži: 'To je moj intimni život, ne želim sebi da škodim, možda ima ženu, neću da pravim problem' i nema razgovora-. 

Nastavak suđenja zakazan je za 12. oktobar. 

Inače, Zoran Jotić je bio u zatvoru jer je devedesetih godina predvodio nasilnu kriminalnu grupu koja se bavila reketiranjem, krijumčarenjem droge i oružja, a na slobodu je izašao nekoliko meseci pre ubistva Ždrokinca

Ubijeni Ždrokinac sudilo se za ubistvo kruševačkog stomatologa Milutina Rokića, ali je oslobođen jer sud nije mogao da utvrdi da li je DNK pronađen na mestu ubistva pripadao njemu ili njegovom bratu blizancu. Ždrokinac je godinama živeo u Južnoj Africi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading