TAJKUNSKA POSLA: Mišković uporedio Srbiju sa Severnom Korejom

Autor: informer.rs, Republika

Hronika

11.12.2017

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković je na ponovljenom suđenju zbog podstrekivanja sina Marka na utaju 320 miliona dinara poreza uporedio je Srbiju sa Severnom Korejom?!

RepublikaFoto: Tanjug
Osilio se: Miroslav Mišković

Mišković je došao u sud na uvodno ročište na kome su svi okrivljeni dužni da se izjasne o krivici.

On je na uvodnom ročištu rekao da "nije razumeo optužnicu" jer "nikada nikome ovaj porez nije uračunat ni u Srbiji, ni u svetu".

Ne razume optužnicu

- Ne mogu da verujem šta doživljavam u Srbiji kao najveći poreski platiša. Ne razumem optužnicu, ni suštinski, ni jezički. Iznosiću odbranu sa novim dokazima, jer smatram da ovo krivično delo ne postoji nigde sem možda još jedino u Severnoj Koreji - rekao je Mišković bez trunke stida.

Tajkunu Miškoviću, koji je i dalje jedan od najbogatijih Srba i koji je uprkos tome što je osuđen na pet godina zatvora zbog utaje milionskoj poreza i dalje na slobodi, Srbija liči na Severnu Koreju.

RepublikaFoto: Tanjug
Ništa mu nije jasno

Da je zaista tako, teško da bi Mišković mogao na sudu bilo šta da kaže, a kamo li da tako teško vređa državu u kojoj može da se šepuri svojim bogatstvom.

O optužnici su se kratko izjasnili i Milo Đurašković i Marko Mišković. Oni su rekli da su optužnicu razumeli i izjasnili su se da "nisu krivi".

Nastavlja se suđenje

Suđenje se nastavlja iznošenjem uvodnih reči advokata.

Ponovljeno suđenje Miškoviću počelo je danas nakon što je Apelacioni sud poništio presudu po kojoj je osuđen na pet godina zatvora.

Vlasnik "Delta holdinga", kao i njegov sin Marko, te direktor "Nibens grupe" Milo Đurašković i njegovi saradnici uhapšeni su u decembru 2012. godine zbog utaje 320 miliona dinara poreza.

Nakon sedmomesečnog pritvora, Mišković je pušten da se brani sa slobode uz rekordno jemstvo od 12 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Ivanitza

11.12.2017 16:55

Neka ga bude sramota svoje izjave i svojih prljavih poslova koje je radio!!!!

Pjer

11.12.2017 17:02

A Mišković bi hteo da bude Ким Џонг Уна ??? Neće moći tajkunčiću !!!

Emil

11.12.2017 17:14

Koga Miskovicu pravis ludim . Bio si pomocnik ministra u vreme vladavine Milosevica . Donosili ste zakone o privatizaciji, kako bih opljackali Srbiju, sto si i ucinio sa mnogima iz tog vremena . Danas si tezak stotine milione evra, mozda i milijardu i lagano tuzis svoju zemlju Srbiju, veliki patrioto !

dada

11.12.2017 17:17

Pravi se blesav on ocigledno...