NOVI DETALJI ISTRAGE MAFIJAŠKOG UBISTVA U NOVOM SADU: Boća platio 25.000 evra za glavu Goranca!

Autor:

Hronika

21.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dalibor Bogdanović, koji je još u bekstvu, dao novac Danielu Janjošu da ubije Gorana Kovačevića, a da bi bio siguran u likvidaciju, i sam je pucao iz kalašnjikova.

Republika

Foto: youtube.com/Fk Vojvodina/Twitter/Ninoslav Sretenović

Dalibor Bogdanović Boća

Bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća platio je Danielu Janjošu (42) 25.000 evra da likvidira Gorana Kovačevića Goranca, nezvanično saznajemo u nadležnom tužilaštvu. Janjoš se posle 13 dana predao u strahu od Boće, Kovačevićevih prijatelja, ali i policije, i odlučio da progovori.

U ovom obračunu, da podsetimo, Goranac je samo ranjen u ruku, a u pucnjavi je ubijen njegov telohranitelj MMA Borac Uroš Stefanović (27).

- Janjoš je rekao da više nije mogao da se krije. Naveo je da je pucao iz heklera, navodno, jer ga je Stefanović prvi napao. Potom je priznao da je na zadnjem sedištu automobila sedeo Boća i da je i on pucao iz kalašnjikova na Goranca, koji je bio meta napada. Stefanović je slučajna žrtva - navodi izvor iz tužilaštva.

Policiji i tužilaštvu će u rasvetljavanju ovog zločina pomoći i snimci sigurnosnih kamera.

Na jednom snimku vidi se potera ulicama Novog Sada. Kroz raskrsnicu prvo prolaze četiri motocikla na kojima su bili Kovačević, Stefanović i, navodno, dvojica Kovačevićevih sinova. Nekoliko sekundi kasnije za njima, velikom brzinom, stiže zeleni pežo pikap s Janjošem i Boćom.

Pucnjava je započela kada su motociklisti ušli u dvorište u Cankarevoj ulici. Stefanović se parkirao i ostao ispred zgrade, a Goranac je ušao u garažu. Tamo se kratko zadržao.

Republika

Foto: youtube.com/facebook.com

 

Sloba Snajper opet iza brave

Slobodan Milutinović poznatiji kao Sloba Snajper, koji je sa suprugom i još 11 osumnjičenih priveden, pa pušten posle ubistva Stefanovića, opet je iza brave. Posle zločina u Cankarevoj ulici kod njega je nađen pištolj, saslušan je i pušten da se brani sa slobode.

Ovog puta uhapšen je zbog sumnje da je preksinoć u iznajmljenom stanu pretukao jednu ženu za koju su mediji preneli da mu je ljubavnica. Navodno, ovo nije prvi put da se tako nešto dogodilo.

- Zbog fizičkog nasilja ona ga je već prijavljivala, a prethodni put pretukao je u jednoj kafani - kaže obavešteni izvor.

Snajper je više puta hapšen, između ostalog, i u martu ove godine u akciji policije Republike Srpske. Bio je i u upravi FK Vojvodina, a nekoliko puta je preživeo pokušaje likvidacije.

Svedoci kažu da su se rafali začuli kad je on izašao iz garaže.

- Stefanović je stao ispred pežoa i pokušao da spreči Janjoša. Izrešetan, pao je preko gelendera, a jedan od metaka koje su ispalili napadači pogodio je Goranca u ruku. Policija pretpostavlja da je Boća pucao sa zadnjeg sedišta pežoa - izjavio je jedan od svedoka.

Napadači su potom pobegli.

Nakon predaje Janjoša, kome je određen jednomesečni pritvor zbog sumnje da je počinio ubistvo, novosadska policija pronašla je oružje, koje je, kako se sumnja, korišćeno u ubistvu.

- U mestu Rumenka u šiblju je nađeno oružje iz kog su, kako se sumnja, pucali Janjoš i Bogdanović. Iako je Janjoš posle hapšenja priznao da je pucao u MMA borca kada mu je ovaj prišao i počeo da ga bije kroz prozor, na mestu zločina nađene su dve vrste čaura, ispaljenih iz dva oružja, pa se zato sumnja da je i Boća pucao - kaže izvor iz tužilaštva.

U Rumenki je 2. septembra nađen i pežo koji su koristili osumnjičeni. U tom automobilu ostali su DNK i drugi tragovi koji su policiju uputili na Janjoša i Bogdanovića.

Boća je i dalje u bekstvu. Još nije saopšteno da li je u pežou bila i treća osoba, kao što je nezvanično pominjano odmah posle ubistva.

Aktivan na društvenim mrežama

Daniel Janjoš je profesor fizičkog vaspitanja i bivši prvak u streljaštvu u mlađim kategorijama. Bio je i fitnes trener. O tim svojim aktivnostima redovno je obaveštavao pratioce na društvenim mrežama.

Osveta bivšeg prijatelja

Podsetimo, Goran Kovačević Goranac i osumnjičeni Dalibor Bogdanović Boća bili su prijatelji, a zajedno im se sudi i zbog optužbi da su pre četiri godine oteli Gorana Cvijetića jer su sumnjali da je on ubio Teodoru Kaćanski, devojku njihovog prijatelja.

Potom su im se putevi razišli. Nezvanično se pominje da je Boća organizovao likvidaciju Goranca jer je posumnjao da on stoji iza nekoliko bombaških napada na njega. Poslednji put je policija u Boćinoj zgradi našla postavljenu bombu i uhapsila čoveka koji je osumnjičen da je postavio eksploziv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading