Detalji NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE na fudbalskim terenima na Adi: Dača je drugu izgovorio poslednju reč i nije mogao dalje

Autor:

Hronika

20.09.2021

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smrt fudbalera Dalibora J.(16) na terenu na Adi Ciganliji, pri završetku utakmice kadeta FK 011 - Rad Barajevo potresla je njegove najmilije, fudbalski klub iz Barajeva, kao i sve koji su tog dobrog mladića poznavali makar i površno.

Republika

Foto: Printscreen/Društvene mreže

Dalibor J.

- Svi smo u šoku, potreseni velikom tragedijom. Dečaku je pozlilo bukvalno 30 sekundi pre kraja utakmice, spustio se u klečeći  položaj, a trener Filip ga je nekoliko metara udaljen pitao, da li mu je dobro. Odmah mu je rekao da izađe napolje, da napusti teren, a dečak je krenuo da ustaje, napravio je dva koraka i pao na travu. Utakmica je odmah prekinuta, a fizioterapeut sa dve devojke iz Crvenog su mu pritrčali i osetili da mu radi puls. Međutim... - prepričao je za medije Igor Dejanović, koordinator Fer-plej lige, u okviru koje se igala dečakova poslednja utakmica.

Trener fudbalskog kluba "Rad Barajevo"Filip Tomašević danas nije smogao snage da govori za Srpski telegraf iako je rekao da će se javiti, a prema rečima njegovih poznanika on od tragedije neprestano plače i oseća se vrlo loše jer je veoma voleo Daču.

Neutešni roditelji i brat su od tuge i bola van sebe, a prve komšije jecaju u neverici da je tako finu i uvek nasmejanu porodicu mogla da zadesi tolika tragedija.

Ispred zgrade u kojoj živi porodica nesrećnog fudbalera danas nije bilo nijedno dete, iako obično sve vrvi od mališana i graje, kao i na obližnjim terenima za košarkašku i fudbal, gde je Dalibor sa bratom i drugarima proveo najveći deo detinjstva pikajući loptu, pa je jasno da je tuga zaposela čitav kraj.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Zgrada u kojoj je živeo Dalibor J.

Od usta do usta prepričava se da je Dalibor poslednju konverzaciju vodio sa drugarom iz kluba koji ga je kad je pao na kolena pitao: "Da li možeš da stanes?" Dača je samo izgovorio "Ne".

Doktor Bojan Ćećez koji je pre petnaestak dana pregledao Dalibora u okviru zdravstvene kontrolu fudbalera njegovog kluba juče je za Srpski telegraf rekao da je aneurizma najverovatniji uzrok smrti prema njegovom mišljenju i njegovih kolega iz Hitne pomoći, ali da će obdukcija dati pravi odgovor.

- Aneurizma nije mogla biti otkrivena sportskim pregledom. Ona se otkriva samo na nekoj magnetnoj rezonanci i skeneru. Početkom septembra obavljen je detaljan lekarski pregled fudbalera mlađih od 17 godina koji važi cetiri meseca. Zbog korone smo radili i više analiza nego što je obavezno. Urađen je EKG snimak, pregled sa opterećenjem, a zatim i EKG u miru, takođe i saturacija kiseonika, kao i kompletna laboratorija. Svi lekarski nalazi bili su u najboljem redu, u najboljim granicama. Dečak nije osećao nikakve probleme i bio je potpuno spreman za bavljenje fudbalom - rekao je dr Ćećez. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milos

20.09.2021 17:03

Doktor kaže dečak je bio spreman za sport. Nažalost vrlo očito da nije. Komplikacije poput ishemijskih i izlivanja krvnih sudova su se nekada smatrale bolestima starijih ljudi preko 55 godina. Danas možeš da imaš manje od dvadeset godina i da se srušiš ko penzioner i to sa čistom zdravstvenom slikom. Život koji danas živimo i hranu koju danas unosimo u sebe (i po količini i po kvalitetu) prerano kreće da nas truje (postoje i različite priče koje delimično spadaju u domen teorija zavere, ali da ne navodim sada). Kao rezultat svega toga događaju se nepravedne i tragične sudbine poput sudbine ovog mučenog dečaka koji je otišao kao žrtva nekompetencije najpre zdravstvenog sistema. Kvalitetna dijagnostika je živa stvar i prosto mora da evoluira i mora u potpunosti biti dostupna svakom građaninu, a posebno mladim ljudima. Iskreno saučešće želim porodici tragično preminulog Dalibora.