NOVA OTKRIĆA IZ ISTRAGE ZLOČINA BELIVUKOVOG KLANA: Potera za Veljinim čistačima tragova!

Autor:

Hronika

17.09.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mafijaška ekipa je skroz sastrugala zidove, menjala i pločice u kući smrti u Spužu da bi uklonila dokaze ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Marko Miljković i Veljko Belivuk

U Srbiji i Crnoj Gori istovremeno se vode istrage protiv klana Veljka Belivuka. Nezvanično se saznaje da se istražuje da li je ova ekipa, što samostalno, što za račun Radoja Zvicera, šefa "kavačkog klana", ubila još šestoro ljudi, dvojicu u Srbiji i četvoricu u Grčkoj. Takođe, intenzivno se traga za ekipom Belivukovih čistača, koji su bili zaduženi da uklone tela i tragove zločina iz kuće smrti u Spužu.

Istraga je dovela do saznanja da su po skoro istom scenariju Belivuk i njegovi saradnici ubijali u Ritopeku i u spuškom selu Stanjevića Rupa u kući izvesnog R. Živkovića, gde su namamljeni i ubijeni Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić. Za Živkovićem se intenzivno traga jer se sumnja da je njegova uloga u Belivukovom klanu bila vrlo značajna.

Ekipa čistača je posle tih ubistava ušla u spuško selo. Odmah posle obavljenog posla nestali su bez traga.

- Kako bi prikrili tragove likvidacija, zidove su skroz sastrugali, potom gletovali i krečili. Menjali su i pločice, parket i nameštaj. To je učinjeno da bi se otklonila mogućnost da se pronađu tragovi krvi, DNK žrtava ili bilo koji drugi trag. Ipak, veštačenja su u toku, prikupljaju se i drugi dokazi - otkrio je izvor iz istrage za crnogorske medije.

Fotografije iz kriptovanih telefona organizovane grupe otkrile su o kojim objektima je reč uprkos preduzetim merama kriminalaca, a odlazak operativaca na teren potvrdio je da su tu izvršene egzekucije.

- Upoređivane su i veštačene fotografije koje su međusobno razmenjivali članovi bande, a na kojima se u toj kući vide žrtve. Belivuk je svom šefu Zviceru slao slike kasapljenja iz te kuće. To je utvrđeno i po nekim karakterističnim prostorijama i njihovom rasporedu - istakao je izvor.

Vojnik doturao eksploziv "škaljarcima"

Pripadnik Vojske Crne Gore Albin Salić (34) i izvesni Branko Pejanović (35) uhapšeni su zbog sumnje da su bili saradnici "škaljaraca" Stefana Đukića i Emila Tuzovića, koji su prošle godine u Kijevu pokušali da ubiju Radoja Zvicera. U stanu kod pripadnika vojske policija je pronašla silikonsku masku, oružje, municiju i kokain.

- Salić je opservirao kretanje GST Milivoja Katnića i organizatorima krimi-grupe prosleđivao te informacije. Takođe je odavao informacije o borbenom stanju vojske, ali i objašnjavao kako se prilikom povrataka iz misija može preneti oružje jakog ubojnog sredstva. On je iz vojske krao eksploziv i predavao ga članovima kriminalne grupe, dok je Pejanović za klan nabavljao oružje i pronalazio im stanove u kojima su oružje čuvali - rekli su, između ostalog, crnogorski glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i njegov kolega Turković.

Tužioci su otkrili i da je crnogorska policija pronašla "štek-stan iznajmljen od izvesnog A. A., gde su pronašli oružje, eksploziv, dva kalašnjikova, minu rasprskavajućeg usmerenog dejstva napunjenu sa 900 grama petrita, motocikl, eksploziv amoneks.

Hodžić je ubijen čim je s Miletom Radulovićem zvanim Kapetan, kog su Belivuk i Miljković zarobili, Živkovićem i Spahićem ušao u kuću.

- Belivuk ga je iz vatrenog oružja pogodio u glavu. Na Spahića, koji je počeo da beži, istovremeno su fizički nasrnuli Miljković i Nebojša Janković, potom su ga vezali, a onda i ubili. Tada su uhvatili i vezali i Radulovića i, prema indicijama, ilegalno su ga u noći između 14. i 15. oktobra prebacili u Srbiju - otkrio je izvor iz istrage.

Prema nezvaničnim saznanjima, Hodžić je tog dana pozvao svog zeta Spahića da iz Bara dođe po njega u Virpazar, gde je, prema instrukcijama Radulovića, došao dan ranije. Tražio je da ga odveze na sastanak s Kapetanom i Živkovićem. Navodno, kada je zet došao po njega, prijateljima je prosledio fotografiju falsifikovanog pasoša Živkovića, izdatog u Odžacima, na ime Predrag Đurđević, rekavši im da s njim ima sastanak. Već posle sat vremena obojica su bili nedostupni i u kandžama ubica, a policiju je alarmirala porodica Spahića i Hodžića.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u saradnji s operativcima MUP Srbije i BIA prikupilo je, takođe, dokaze za još najmanje dve likvidacije u Srbiji, pored pet do sada identifikovanih žrtava: Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

Isplivalo je da su neke od žrtava bile navodno bliske s ubijenim Vukićevićem, kao i još nekoliko interesantnih činjenica koje, zbog istrage, do daljeg ne smeju da se pojave u javnosti.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

Nevolja i Mesar kivni na Zvicera

Grčka policija u nastojanju da rasvetli zločin u restoranu u Atini iz januara 2020, kad su pred očima žena i dece, brutalno izrešetani "škaljarci" Igor Dedović i Stevan Stamatović, sumnjiči za to Belivuka i Miljkovića zvanog Mesar na osnovu prepiski preko skaja iz kojih se vidi da je nalogodavac Zvicer, a da su Velja i Marko besni što njemu ide najveća zarada od narkotika iako oni obavljaju najprljavije stvari i koriste svoj kadar iz Srbije jer su Crnogorci nesposobni, kako je Miljković znao često da kaže. U jednoj poruci koju je Belivuk iz Crne Gore poslao saradnicima u Ritopeku kaže: "Evo, deremo ove glupe Crnogorce", što su istražni organi protumačili kao obaveštenje za grupu da će biti para i da su ubedili Zvicera da odreši kesu.

Belivuk i Miljković se sumnjiče i za likvidacije Baranina Alana Kožara i Damira Hadžića iz Užica, koje su se desile nekoliko meseci kasnije na Krfu. U pritvorskim ćelijama Belivuk i Miljković za sve krive Zvicera. Tvrde da je nesposoban i da su mu oni "napravili ime", a da ne bi bio medu živima, da ga nije spasla "suknja", aludirajući na Zvicerovu ženu Tamaru, koja je zapucala u Kijevu na napadače.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading