BELIVUK I MILJKOVIĆ LIKVIDIRALI JOŠ 2 OSOBE? Novi detalji istrage, produžen spisak jezivih zločina

Autor:

Hronika

17.09.2021

06:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sprema se nova krivična prijava i proširenje istrage.

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Marko Miljković, Veljko Belivuk i Radoje Zvicer

 

Tužilaštvo za organizovani kriminal u saradnji sa operativcima MUP Srbije i BIA prikupili su dokaze za još najmanje dve likvidacije mladih Beograđana, pišu Novosti. O ovom će javnost više saznati za desetak dana. Ipak, modus otmise i zločina bio je kao i kod prethodnih pet žrtava.

Za sada su Velja Nevolja, Miljković i njihova kriminalna grupa optuženi za monstruozna ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

"Javnost će biti zaprepašćena kada čuje još detalja za koje će ova grupa biti osumnjičena. Neke od žrtava bile su navodno u dobrim odnosima sa ubijenim Vukićevićem. Paralelno sa ovim procesom ovde, u Crnoj Gori se vodi postupak pod sumnjom da su Miljković i Belivuk učestvovali u likvidacijama Damira Hodžića, Adisa Spahića i Milana Radulovića, zvanog Kapetan Mile. I tu nije kraj. Grčka policija razmenjuje informacije sa policijom u Crnoj Gori i veruje da će vrlo brzo biti rasvetljen zločin u restoranu u Atinu, januara prošle godine kada su pred očima žena i dece brutalno izrešetani Igor Dedović i Stefan Stamenković, koji su važili za istaknute članove "škaljarskog klana", istakao je izvor.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, E-Stock

Velja Nevolja i Marko Miljović koristili aplikaciju "Skaj"

 

Kako dodaje, prema prikupljenim informacijama u porukama sa "Skaj" aplikacije, postoji sumnja da su u organizaciji ovog zločina učestvovali i Belivuk i Miljković, a da je sve urađeno po nalogu Radoja Zvicera.

Postoji određena komunikacija iz koje se vidi da je Miljković besan, jer je smatrao da on i Belivuk sve rade, a da veći deo kolača uzima Zvicer, ipak, Belivuk se čvrsto vezao za njega i pokušao da umiri Miljkovića. Onda su, prema informacijama bezbednosnih službi, Velja Nevolja i Miljković dobili nalog da organizuju novu likvidaciju nekoliko meseci kasnije i to na Krfu. Tada su ubijeni Alan Kožar i Damir Hadžić iz Užica. Oni su isto važili za bezbednosno interesne osobe bliske "škaljarcima" i Filipu Koraću.

"Tada je Miljković već počeo otvoreno da priča protiv Zvicera i o tome kako ih malo plaća. Čak se o tome govorilo i na tribinama. I opet se pojavio problem sa novcem, i to je bio glavni cilj odlaska u Crnu Goru u januaru ove godine, kada su pokušali da ispeglaju stvari i izvuku više. Ipak, netrpeljivost prema Zviceru nije jenjavala. U jednoj poruci, koju Belivuk šalje iz Crne Gore saradnicima u Ritopeku, kaže 'Evo deremo ove glupe Crnogorce'", istakao je izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading