HAPŠENJE U NOVOM SADU: Oštetio preduzeće za 33 MILIONA DINARA, traga se za saučesnikom

Autor: Republika

Hronika

15.09.2021

17:22

Policija u Novom Sadu uhapsila je P. M. zbog sumnje da je prevarom oštetio preduzeće za 33,4 miliona dinara. Traga se za saučesnikom koji je pobegao.

Ilustracija: Republiak.rs, MUP Srbije

 

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su P. M. (1976) dok se za jednom osobom traga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti oštetivši preduzeće "SBA oplate" za oko 33.431.000 dinara.

Sumnja se da su P.M. iz Beograda, odgovorno lice preduzeća "Semenarstvo" i drugi osumnjičeni, krajem 2020. godine, lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu odgovorno lice preduzeća "SBA oplate" i naveli ga da izda robu u zakup koju nisu platili i vratili u ugovornom roku o zakupu, kao i da su robu prodali bez evidentiranja u poslovnoj dokumentaciji.

Na ovaj način su oštetili preduzeće "SBA oplate" za navedeni iznos za koji su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u nadležno tužilaštvo.

Komentari (0)

Loading