ZLOČINAC OSTAJE IZA REŠETAKA: Edinu Vranju određen pritvor!

Autor:

Hronika

14.09.2021

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Odeljenje za ratne zločine odredio je danas pritvor do 30 dana Edinu Vranju, nakon što je saslušan u tužilaštvu.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Edin Vranj

U rešenju je navedeno da okolnosti ukazuju da postoji opasnost da bi okrivljeni Vranj, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao pobeći, piše Novosti.

Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu u roku od tri dana od prijema rešenja.

Osumnjičenom Edinu Vranju se stavlja na teret da je u saizvršilaštvu počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u logoru u Goraždu 1993. i 1994. godine.

Krivični postupak tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu protiv njega je pokrenulo 2014. godine. Nekoliko civila i zarobljenih srpskih vojnika je dalo iskaz da ih je Vranj psihički i fizički maltretirao, zlostavljao i tukao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading