KRIJUMČARILI MIGRANTE! Uhapšeno osam osoba, za 300 evra prebacivali ljude preko granice!

Autor: Republika

Hronika

14.09.2021

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Službe Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa nadležnim tužilaštvom uhapsile su danas u Zaječaru osam osoba osumnjičenih da su kao organizovana kriminalna grupa krijumčarili ljude preko srpsko-bugarske granice.

Republika

Foto: Ilustracija: Republika.rs, MUP Sribje, Wikipedia

U akciji policije uhapšeno osam osoba, Ilustracija

Sumnja se da su uhapšeni M.M. (43), P.P. (33), V.T. (19), M.P. (33), R.S. (55), D.A. (48) i M.P. (58) pod vođstvom D.T. (43) od juna do avgusta ove godine na području Zaječara omogućili ilegalan prelazak granice za 36 osoba nepoznatog državljanstva i 12 državljanja Avganistana.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, grupa je za 300 evra po osobi migrante prevozila do Beograda u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja u zemlje Evropske unije. Sumnja se da su novac međusobno delili u zavisnosti od uloge koje su imali.

Od osumnjičenih je oduzeto osam putničkih vozila, 2.250 evra, kao i veći broj mobilnih telefona. Oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading