SRPSKA POLICIJA UHAPSILA RATNOG ZLOČINCA: Stavili lisice Edinu Vranju zbog mučenja vojnika RS tokom rata

Autor:

Hronika

12.09.2021

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Edin Vranj

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za otkrivanje ratnih zločina, u saradnji sa Upravom granične policije i Policijskom stanicom Priboj uhapsili su danas na Graničnom prelazu Uvac državljanina Bosne i Hercegovine Edina Vranja (1965) za kojim je bila raspisana policijska potraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Vranj se tereti da je u periodu od januara 1993. do oktobra 1994. godine kao islednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Babajaga

12.09.2021 21:02

Entitet Republika Srpska tada nije ni postojao. Nastao je posle Dejtona y decembru 1995.

Odgovori 1 10
Marko

13.09.2021 04:58

Nije postojao priynat entitet Republika Srpska ali su postojali ratni zarobljenici srpske nacionalnosti koji su mučeni i prebijani