ŽRTVU IZBO 40 PUTA ZBOG DUGA OD 5.000E EVRA: Novi detalji nezapamćenog zločina kod Zaječara, ubica nevešto pokušao da ukloni tragove!

Autor: Republika

Hronika

12.09.2021

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaječarac Slobodan Stanojev (60) glavom je platio potraživanje duga od osumnjičenog Branislava R. (38), najnoviji su detalji istrage monstruoznog zločina otkrivenog u selu Borovac.

Republika

Foto: Printscreen

Hapšenje, foto: Ilustracija

Kako pričaju meštani ovog sela, do ubistva je došlo posle prepirke oko Branislavljevog duga od 3.000 evra, koji je s kamatom narastao na 5.000 evra.

Branislav je, kako se sumnja, Stanojeva ubo nožem 40 puta i potom njegovo telo bacio ispod mosta reke Beli Timok.

- On ga je, koliko mi znamo, namamio u svoj auto tako što mu je rekao da su mu pare u kući ovde u selu. Inače, odavde su Ristićevi baba i deda, a majka i otac su se odavno odselili u Zaječar. On je ovde dolazio kod babe i dede sve dok nisu umrli. Sada dolazi samo ujak - priča meštanin.

On objašnjava da niko tog 1. septembra nije primetio ništa sumnjivo tokom dana i noći. Tek kad su videli policijska kola, znali su da se nešto strašno dogodilo.

- Telo je nađeno na 250 metara od kuće njegove babe i dede. Policija je zbog uviđaja ogradila taj deo, pa nismo mogli da priđemo. Samo smo videli rotacije. Čuli smo da je telo pokušao da sakrije, pa ga je pokrio slamom i senom... - kaže ovaj meštanin.

Drugi žitelj Borovca rekao je da se pročulo da je Branislav od Stanojeva, koji je vlasnik menjačnice i butika, pozajmljivao novac i da je, navodno, umesto para, hteo da mu ponudi kuću u Borovcu.

Republika

Foto: Ilustracija: Republika.rs, ST/Nebojša Mandić

Foto: Ilustracija

To je potvrdio jedan od prijatelja ubijenog Stanojeva.

- Čuli smo da je uhapšeni dugovao novac Stanojevu. Da je ovaj tražio da mu vrati novac, ali da on nije imao. Kada više nije mogao da podnese pritisak zbog duga, pozvao ga je i ponudio mu kuću u selu. Ovo je verzija koja se priča u Zaječaru. Zatim su se zajedno uputili ka Borovcu... Šta se tamo dogodilo, samo nagađamo - ispričao je prijatelj.

Meštani objašnjavaju da Branislava znaju kao momka koji nije bio problematičan i da se nije čulo da ima bilo kakve probleme.

- Nismo znali da ima neke probleme, da je u dugovima. Ima dve bivše žene i četvoro dece. Ne znam... On je građevinac, a majka i otac mu rade u Zaječaru - navodi komšija.

Podsetimo, nestanak Slobodana Stanojeva prijavljen je 1. septembra, a dan kasnije policija je uhapsila Branislava R. (38), osumnjičenog za ubistvo, kome je određen pritvor do 30 dana i koji se za sada brani ćutanjem.

Policija je Branislavu odmah ušla u trag, s obzirom na to da su svedoci rekli da su poslednji put njih dvojicu videli zajedno da ulaze u kola.

RADOVANOVIĆ: NEVEŠTO UKLONIO TRAGOVE

Istaknuti kriminolog Dobrivoje Radovanović je u komentaru ovog slučaja za elektronske medije objasnio da su ubistva u kojima se koristi nož najčešća u Srbiji.
- Da neko izbode nekoga 40 i više puta, taj mora da bude psihopata ili čovek koji je pun besa, pa ne može da se kontroliše. Mislim da se u slučaju ubistva u Zaječaru radi o čoveku koga je neko ili nešto razbesnelo. Očigledno je sve počelo kao svađa oko neraščišćenih računa, pa je preraslo u tuču i na kraju u ubistvo, kada je čovek uzeo nož i nekontrolisano ubadao žrtvu - objasnio je novinarima Radovanović.
Kriminolog dodaje da se kod počinioca nakon zločina javio osećaj straha.
- Ako čovek koji je počinio tako jeziv zločin nema kriminalnu prošlost, kod njega je osećaj straha mnogo veći. To je slučaj s uhapšenim muškarcem iz Zaječara. On je, po svemu sudeći, bio isprovociran nečim i reagovao je impulsivno. Kada je video šta je uradio, na sve moguće načine pokušao je da ukloni tragove i pobegne. Po svemu sudeći, i jedno i drugo je uradio nevešto - objašnjava Radovanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading