"Videćeš, kakav štek, kao iz Netfliks filmova!" Ovako je MESAR opisivao sobu strave u kojoj je izvršeno najmanje pet ubistava

Autor: Republika

Hronika

12.09.2021

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nego što je pretvorena u klanicu, kuća strave u Ritopeku koja je bila u vlasništvu Vlade D, uhapšenog člana kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, po navodima svedoka saradnika Bojana Hrvatina, služila je kao uzgajivačnica marihuane.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Miljković pričao o štek prostoriji u Ritopeku

Dvospratnu kuću u ulici Livadice u Ritopeku klanu je za, kako se spekuliše, 100.000 evra prodao 2018. godine jedan od njegovih članova Vlada D. I nakon toga kuća, koja je godinama bila u vlasništvu te porodice na papiru je ostala Vladina, jer je zbog birokratskih problema nije bilo moguće prepisati na Belivuka. A možda su tako i ostavili kako bi policiji zavarali trag...

U kući se nalazi podzemna soba u koju se ulazi iz garaže, a njena namena otpočetka je bila da se tu izvršavaju krivična dela, samo je u jednom trenutku izmenjeno koja će to dela biti.

- Prvobitno je u njoj uzgajana marihuana, a onda je, kada je klan imao potrebu za tim, pretvorena u klanicu - ispričao je u Tužilaštvu Bojan H, član kriminalne grupe i svedok-saradnik u slučaju koji se protiv nje vodi.

Prema njegovim rečima, i pre nego što je prvi put kročio u kuću, Marko Miljković mu je pričao o "šteku", odnosno o tajnoj prostoriji u koju se ulazi puzeći kroz mali otvor u dnu zida garaže.

- Znam da mi je Marko Miljković prvi pričao o štek prostoriji posle ubistva Gorana Veličkovića Goksija, dok ja još nisam bio u kući - naveo je i dodao da Miljković nije hteo da mu opisuje prostoriju, već mu je samo rekao da je "kao iz Netfliks filmova".

Republika

Foto: Republika

Mašina za mlevenje mesa u štek prostoriji

"Rekao mi je: "Videćeš, kakav štek, kao iz Netfliks filmova! Neću ništa da ti pričam, videćeš da je baš tako"

Brzo se uverio da je soba bila baš kao što je Miljković opisivao, pravo mesto za vršenje zločina.

- Stvarno kao da su radili za neki film, tako je dobro urađeno, sakriveno, bilo je idealno za to - rekao je svedok-saradnik.

Inače, kako bi dodatno zakamuflirali prolaz u tajnu sobu, članovi klana su na levom zidu, gde se on nalazi, držali i jednu policu. Niko nije mogao da vidi i čuje šta se unutra dešava.

Sama kuća ograđena je zidinama, a na ulazu se, dok je policija nije skinula kada je krenula sa pretragom svakog centrimetra kuće u potrazi za dokazima krivičnih dela, nalazila metalna kapija, zbog toga prolaznicima i komšijama nije bilo moguće da vide bilo šta što se dešava u dvorištu.

Iako su zidove prilikom ubistava oblagali najlonom i sve čistili kiselinom, u prostoriji su ostavi brojni tragovi zverstava.

- Mi nismo mogli da pretpostavimo da se tu tako nešto dešava. Kuća je ograđena zidinama, na ulazu je bila metalna kapija koja je sad skinuta, i nema šanse da možeš da vidiš šta je unutra. Nije se tu dešavalo ništa što bi privuklo pažnju, nekad su dolazili, vidiš auto pa znaš da ima nekoga - ispričala je u maju za Blic meštanka Ritopeka koja živi u blizini.

Republika

Foto: MUP Srbije, ST/Dragan Kadić, Tanjug/Rade Prelić

Kuća u Ritopeku gde se nalazila štek prostorija

To su potvrdili i drugi meštani, oni su ispričali da članovi klana nisu privlačili pažnju kada su dolazili i da su od svih njih poznavali samo Vladu Draganića, nekadašnjeg vlasnika, ali da su i njega poslednjih godina tu retko sretali.

Da u kući ima nekoga shvatili su tek kada je klan počeo da je preuređuje za svoje potrebe, odnosno kada su svuda oko kuće postavljene kamere.

- Bilo je jasno da je neko ko ima para kupio kuću, odmah je ispred postavio kamere, ali ništa više od toga nismo znali, sve dok mediji nisu počeli da pišu - ispričao je sagovornik.

Uz zidine kojom je opasana kuća, upravo je tajna prostorija bila "kec u rukavu" klana. Zahvaljujući njoj niko nije mogao da svedoči ubistvima, da čuje zapomaganja žrtava ili bilo šta što se unutra dešavalo.

Republika

Foto: e stock

Marko Miljković zvani Mare mesar

- Pa da uđete sad kod mene u kuću čuli biste šta se tamo dešava. Živim u kući do te, a mi ništa nismo čuli, a nismo, eto sad se ispostavilo, jer se dešavalo u prostoriji koja se nalazila pod zemljom - navela je komšinica ranije za list.

Prema onome što je navedeno u optužnici, kriminalni klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića izvršio je u zloglasnoj kući najmanje pet ubistava. Sumnja je da su u podzemnoj prostoriji života na brutalan način lišeni Milan Ljepoja, Zdravko Radojević, Goran Veličković Goksi, Lazar Vukićević i Aleksandar Gligorijević Puki.

Oružje zaplenjeno u Veljinoj kući strave u Ritopeku Mesec dana pošto je grupa uhapšena, a policija ušla u kuću, pronađena je tajna prostorija i u njoj industrijska mašina za mlevenja mesa u kojoj su mlevena tela žrtava i arsenal oružja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading