BELIVUKOV ŠURAK DRŽI SPLAVOVE: Klan Velje Nevolje postavio novu ekipu vojnika kao OBEZBEĐENJE, seju strah po Beogradu!

Autor:

Hronika

11.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa nam ne možete, poruka je koju Nevolja i Marko Miljković iz zatvora preko saradnika šalju državi.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Ekipa koju su okupili Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković i dalje drži biznis s obezbeđenjem noćnih klubova i restorana u Beogradu. Belivuk je rukovođenje ovom grupom, regrutovanom pre svega iz navijačke grupe "Principi", prepustio šuraku, u kog ima bezrezervno poverenje. On je posle hapšenja tridesetak članova Nevoljinog klana pregrupisao snage i na ključna mesta u lokalima postavio vojnike koji ranije nisu imali mnogo sukoba sa zakonom, saznaje Srpski telegraf.

- Dešavalo se da u čitavom nizu racija posle hapšenja Belivukove ekipe koje je policija izvela po splavovima inspektori zaplene jedva nekoliko pištolja i nekoliko kesica kokaina. Sada su pripadnici obezbeđenja mnogo pažljiviji, dilovanje droge se često odvija ispred tih objekata, a ne unutra - objašnjava dobro obavešten izvor iz istrage.

Trgovanje narkoticima u noćnim klubovima uglavnom se odvija uz njihovo nadgledanje.

- Zato je Belivuku i ekipi bilo važno da se tu pozicioniraju. Iz tog izvora priliva se najviše novca. I u optužnici protiv ovog klana jasno stoji, iz iskaza svedoka, da je zbog droge ili u vezi s drogom ubijeno bar nekoliko njihovih žrtava. Drogu su čuvali i u bunkeru na stadionu Partizana, gde su je donosili i prepakivali za prodaju - objašnjava sagovornik.

Nova ekipa vojnika u obezbeđenju dobila je zadatak da i dalje pretnjama i sejanjem straha čuva osvojene pozicije.

- Zna se, kao u mafijaškim lancima komandovanja, ako vođa padne, posao preuzimaju drugi saučesnici od poverenja. Time se svima u podzemlju šalje poruka "Mi još postojimo", a državi "Ništa nam ne možete" - dodaje izvor.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

"Klanica" u Ritopeku

Svima je jasno da je oglas za ćevabdžinicu asocijacija na kuću smrti u Ritopeku, gde su članovi klana mučili, ubili i, na kraju, samleli u mesarskoj mašini najmanje petoricu suparnika. Oni su tu kuću u međusobnoj dešifrovanoj telefonskoj komunikaciji nazivali "klanica".

I nedavni morbidni oglas u jednim dnevnim novinama to je potvrdio.

"Ćevabžinica 'Veljko i Marko', sve vrste porudžbina. Humska 1, Beograd" - glasi objava u rubrici "Dostava hrane".

Republika

Foto: Republika

 

Kada je novinar Srpskog telegrafa pokušao da pozove dva broja telefona navedena u oglasu, utvrdio je da je jedan od brojeva uprava FK Partizan!

- Dobili ste telefon na Partizanovom stadionu, ne znamo o čemu pričate, kakvi ćevapi - bio je zbunjen naš sagovornik.

Srpski telegraf je, da podsetimo, pokušao da dobije odgovor da li se zna ko je platio pomenuti oglas, da li je donesen lično ili poslat mejlom, ali smo posle prebacivanja veze na oglasno odeljenje ostali uskraćeni za tu informaciju.

Krvoločni srpski ogranak "kavačkog klana", koji se skrivao ispod zastava navijača Partizana, imao je svoj štab, osim u kući smrti u Ritopeku, i na stadionu ovog kluba u Humskoj 1, pa je i ova mafijaška poruka sasvim jasna: "Ne odustajemo ni od novih zločina ni od južne tribine."

Republika

Foto: Republika

 

Fila: Belivuk treba da istruli u zatvoru

Čuveni beogradski krivičar Toma Fila šokirao je izjavom da ne bi odbio da brani Veljka Belivuka i njegovu organizovanu kriminalnu grupu, ali je objasnio kroz to što danas sebi zamera što je odbio dva slučaja u karijeri.

- Branio bih Belivuka samo zato što sebi više ne bih dozvolio grešku da odbijem bilo koji slučaj jer se za dva odbijena danas gorko kajem. Kodeks profesionalne etike ne dozvoljava da advokat odbije da brani ni najstrašnijeg zločinca. Dva puta sam odbio da branim silovatelje. Advokat mora da anulira moralne principe i da se vodi profesionalnom etikom poput lekara koji svakog moraju da leče, pa i neprijatelje u ratu. Ja već 14 godina ne radim lično, tako da Belivuk ne bi ni imao šansu da ja stojim iza njega - istakao je Fila.

Advokat koji je bio akter najinteresantnijih suđenja kaže da i kao profesionalac ima srce i dušu i da ga duboko pogađaju zverstva Belivuka i njegove ekipe, zbog kojih zaslužuju najstrože kazne.

- Živ sam čovek i krajnje mi je gadno i ogavno sve što su radili. Verujem da su Belivuk i ti zlikovci neodbranjivi i, ako su počinili i deo onih zverstava koja im se stavljaju na teret, treba da istrule u zatvoru, osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne. Ne bih nikako u ovom slučaju smatrao porazom to što bi moj klijent bio osuđen - zaključio je Fila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading