DETALJI HAPŠENJA SRBINA S INTERPOLOVE POTERNICE: Solun nova baza srpskih MAFIJAŠA!

Autor:

Hronika

09.09.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Konstantinović Mimi se pod lažnim identitetom, kao mnogi begunci, od zakona krio u grčkom lučkom gradu.

Republika

Foto: youtube.com/Rocher Bros

 

Milan Mimi Konstantinović (39) iz Niša, koji je uhapšen s devojkom pre dva dana u Solunu, po poternici Višeg suda u Leskovcu, zbog šverca droge, samo je jedan od mnogobrojnih Srba koji su utočište od pravosudnih organa i neprijatelja našli upravo u tom delu Grčke. Grčka policija raspolaže podacima o prisustvu najmanje 50 pripadnika srpsko-crnogorske mafije u toj zemlji.

- Srpski i crnogorski kriminalci u begu od pravosudnih organa mahom beže u Grčku, a ispostavilo se da im je Solun jedan od omiljenih gradova. Policija pokušava da metodičnije isprati kolonije stranaca koji su kriminalne aktivnosti preselili u tu državu, posebno na jug - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Konstantinović, sa zapanjujuće debelim kriminalnim dosijeom, proveo je šest punih godina u bekstvu, a prema našim informacijama, baš u Solunu je i najduže boravio.

Osim za šverc narkotika, po kojem je poznat u jugoistočnoj Srbiji, Konstantinović se tereti za čak 41 krivično delo, uključujući ubistvo, pokušaj ubistva, razbojništva i krađe.

Viši sud u Leskovcu za njim je raspisao poternicu zbog zatvorske kazne od četiri i po godine zbog šverca pola kilograma heroina. Hapšenje Konstantinovića odjeknulo je u grčkim medijima, za koje se oglasila grčka policija, koja je saopštila da su Srbin i njegova devojka imali lažne dokumente, zahvaljujući kojima su otvorili račune u nekoliko grčkih banaka. Prema navodima policije, Konstantinović i njegova izabranica su boravili u iznajmljenom stanu u Solunu, imali automobil s grčkim tablicama i konstantno su glumili da su njihovi državljani.

Kao maloletan ubio čoveka

Milan Konstantinović je 2009. osuđen u Nišu na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva i nedozvoljenog posedovanja oružja. Tada je proglašen krivim što je 26. januara 2003, usred noći, ispred kafića "Doga" u Voždovoj ulici ispalio više hitaca u Dejana Milanovića iz pištolja kalibra 7,65 milimetara, nanevši mu povrede opasne po život. Konstantinović je negirao pokušaj ubistva, braneći se da je u to vreme već bio van Srbije. Do pravosnažnosti presude boravio je u Nemačkoj, odakle je izručen Srbiji.

Ozloglašeni Mimi je, kao maloletnik, teško ranio sugrađanina B. A., koji je od zadobijenih povreda preminuo.

U Solunu su, prema pisanju grčkih medija, jedno vreme boravili i i begunci Baranin Alan Kožar (43) i Damir Hadžić (46) iz Užica, bliski "škaljarskom klanu", pre nego što su ubijeni 23. jula prošle godine na Krfu. Takođe, i njihovog vođu Jovana Vukotića, koji je sada u bekstvu, potraživali su Grci zbog sumnje da je, kao izvesni Ivan, 2017. bio jedan od švercera 135 kilograma kokaina i tražili da im ga izruče iz Antalije, gde je uhapšen. Grci su želeli da razmrse konce i razotkriju kokainske puteve srpskih mafijaša preko Pireja i luke u Solunu.

Republika

Foto: youtube.com/Vijesti Online

Jovan Vukotić

Turci su, međutim, ignorisali grčki zahtev i po hitnom postupku deportovali ga u Srbiju, čije državljanstvo, pored crnogorskog, takođe poseduje. Na drugoj strani, grčkoj policiji je zaplena kokaina bila signal da je i do njih stigao "škaljarski klan", koji je razvio dobre veze u Solunu, koji je inače omiljena turistička destinacija Srbima još od prošlih vremena. Iako je s kokainom pao Srbin Martin Matijašević u primorskom letovalištu Varkizi, kod Atine, tada je nekoliko Srba uhapšeno u Solunu i oko njega.

Likvidacija Srpskog Onazisa

U istom kvartu u Atini u kome su u januaru prošle godine ubijeni "škaljarci" Igor Dedović i Stevan Stamatović, u oktobru 2000. likvidiran je Vladimir - Vanja Bokan, zvani Crni Gusar, ali i Srpski Onazis, čovek koji je imao veze s režimom devedesetih i jugoslovenskom mafijom, a dovođen je u vezu s pranjem para. Bogatstvo je stekao švercom cigareta i nafte, a otvoreno je pričao o krijumčarskim kanalima. Pred likvidaciju je u jednoj TV emisiji pričao da ima dokumentaciju o tome kako su za vreme sankcija ljudi iz grčkog poslovno-političkog sveta pomagali šverc nafte.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Bagzijevo skrovište

Dejan Milenković Bagzi, kao optuženi za učešće u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića, u julu 2004. uhapšen je u Solunu na zahtev tadašnje države SCG, upućen preko Interpola. Milenković se mesecima skrivao u Grčkoj zahvaljujući pomagačima, za kojima se takođe tragalo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading