SLUČAJ "NANA": Optuženi otkazao punomoćje advokatu, odloženo ročište

Autor: Republika/Tanjug

Hronika

09.09.2021

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Višem sudu u Beogradu danas je za 8. oktobar odloženo pripremno ročište u ponovljenom postupku protiv nekadašnjeg šefa obezbeđenja noćnog kluba "Nana" na Senjaku Nedeljka Grbovića optuženog za ubistvo Aleksandra Savkovića (27) i ranjavanje Adije Iseinovića (30) ispred tog kluba, 2017. godine.

Republika

Foto: Privatna arhiva/facebook.com

Grbović u Savkovića ispalio nekoliko hitaca

Do odlaganja je došlo jer je Grbović otkazao punomoćje svom braniocu, a u ovom postupku prisustvo advokata je neopodno, saznaje Tanjug.

On je na današnje ročište, koje je inače zatvoreno za javnost, došao iz kućnog pritvora.

Suđenje mu se ponavlja po nalogu Apelacionog suda koji je ukinuo deo presude u junu kojom je Grbović bio osuđen na 13 godina zatvora.

Odlukom Apelacionog suda u junu su pravosnažno oslobojena trojica optuženih za učestvovanje u tuči iste noći u " Nani" Stevana Dukića, Stefana Šapurića i Miloša Tančeva, jer nije dokazano da je do tuče uopšte došlo ispred kluba.

Grbović je ukinutom presudom bio osuđen za krivično delo "obično" ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najviše 15 godina, iako ga je tuzilaštvo teretilo za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

U sukobu ispred kluba "Nana" u ranim jutarnjim časovima ubijen je Savković, dok je Adija Iseinović (29) tom prilikom ranjen.

Kasno uveče istog dana nepoznate osobe bacile su molotovljev koktel na ovaj klub i tom prilikom niko nije povređen.

Grbović se tereti da je ispred kluba u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, ubio Savkovića, tako što je prethodno u klubu, zajedno sa ostalim pripadnicima obezbeđenja ušao sa njim u verbalnu raspravu, kao i sa Isenovićem i osobama koje su bile sa njima u društvu i izgurali ih ispred kluba.

Potom je nakon izlaska iz kluba prešao na drugu stranu ulice i kada je Isenović krenuo u njegovom pravcu, Grbović je iz pištolja koji je nosio za pojasom, ispalio projektil u njega i naneo mu tešku telesnu povredu.

Odmah zatim je i Savković krenuo prema njemu, te je i u njega ispalio jedan projektil, nanevši mu tešku telesnu povredu od kojih je ubrzo nastupila smrt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading