POLICIJA RASVETLILA NAPAD NA MALOLETNIKA: Huligani Zvezde umalo nisu ubili dečaka

Autor:

Hronika

09.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdinim huliganima D. T. (22) i M. M. (21) iz Bačke Palanke, koji su zajedno sa još jednim napadačem (22), za kojim se još traga, 25. avgusta oko ponoći pretukli mladića (16) iz Gajdobre, određen je pritvor do 30 dana.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

Kako se vidi na snimcima nadzornih kamera, 14 mladića, za koje se navodi da pripadaju navijačkoj grupi "Familija", prošlo je selom s palicama u rukama, kapuljačama i maskama na glavi. U centru sela Gajdobre nesrećni maloletnik bio je sa drugarima kada im se približila, kako se sumnja, suparnička ekipa.

Slobodan, otac maloletnika, ne želeći da se priseća te užasne večeri, objasnio je da su njegovog sina pretukla trojica momaka iz ekipe, te da je njegov sin, ni kriv ni dužan, izvukao deblji kraj.

- On je bio okrenut leđima tim momcima koji su dolazili. Začuo je neki povik od tih njegovih prijatelja: "Bežite!" Oni su primetili kako napadači trče s palicama. Kada čovek ne oseća nikakvu krivicu niti zna o čemu se radi, prva pomisao je: "Što da bežim?" Potrčao je, doduše, međutim, već je bilo kasno. Oni su ga stigli i oborili. Desilo se da je te noći moje dete bilo na pogrešnom mestu u pogrešno vreme - objašnjava Slobodan, navodeći da njegov sin nije prepoznao nijednog napadača.

- To je centar sela, tu je dečje igralište, gde imaju ljuljaške i tobogani. Uhvatili su samo mog sina. Nije prepoznao nikog. Seća se da je počeo da trči, udarca u glavu i da ga je neko povukao za kapuljaču duksa koji je imao na sebi. Posle toga ništa više ne pamti. Njegovo sećanje se vraća tek kad sam ga ja sa doktorima Hitne pomoći ubacivao u ambulantna kola - kaže skrhkani otac.

"Familija" strah i trepet u Bačkoj Palanci

Još jedan slučaj u kojoj je bačkopalanačka policija morala da interveniše dogodio se 2017, kada su pripadnici MUP uhapsili jednog od vođa Crvene zvezde, a ujedno člana i pripadnika navijačke grupe "Familija". On je uhapšen zbog masovnog organizovanja tuča i izazivanja opasnosti po Bačkoj Palanci i okolnim mestima opštine.

Pretučeni mladić proveo je tri dana u bolnici. Naime, on je zadobio teške telesne povrede - polomljen nos, rasekotine na licu, brojne podlive, kao i tri slomljena zuba. Kako objašnjava otac dečaka, potresnih scena dok njegovog sina oblivenog krvlju odvode u bolnicu još se seća.

- Čovek koji ima decu može samo zamisliti kako se osećaju roditelji koji idu za kolima Hitne pomoći, koja pod rotacijom vozi dete u bolnicu, a ne znati da li će preživeti ili neće. Hvala bogu, rane će zaceliti, a psihički... kako će da scene od te večeri da utiču na njega i koliko će biti potrebno vremena da prođe, ne znamo - zaključuje utučeni Slobodan.

Majka Milica: Rekao je da ide da prošeta

Milica, majka pretučenog momka navodi da je njen sin stradao nedužan.

- Rekao mi je da ide s društvom da prošeta... Ne mogu mu zabranjivati da ide među decu, sa svojim drugarima. Znala sam da on nije opterećen nikakvim sportom niti ga interesuje. Sigurna sam da je pretučen greškom, ne može roditelj da stane iza deteta ako zna da je krivo - istakla je utučena Milica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading