MIKI KRV NE PROTIČE DOVOLJNO DO MOZGA: Režiser mora hitno na operaciju, u riziku od MOŽDANOG UDARA!

Autor: Republika

Hronika

08.09.2021

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Mika Aleksić, reditelj i vlasnik studija glume "Stvar srca", koji se nalazi u pritvoru zbog optužbi za silovanja i nedozvoljene polne radnje, najverovatnije će morati na operaciju.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Zdravlje mu ugroženo Mika Aleksić

Kako nam kaže njegov branilac Zoran Jakovljević, situacija sa Aleksićevim zdravljem daleko je od sjajne.

- Zapušena mu je vratna arterija više od 65 odsto, krv mu ne protiče u dovoljnoj meri do mozga i ne donosi dovoljno kiseonika. Zbog toga ima česte bolove u glavi, nesvestice i vrtoglavice - kaže Jakovljević.

- Pre 10-15 dana vodili su ga na preglede na Vojnomedicinsku akademiju i doktor je rekao da je neophodna operacija. Međutim, ja stičem utisak da zasada izbegavaju da ga operišu, jer se plaše da im ne umre na stolu tokom zahvata. Lekar na VMA mu je otvoreno rekao da to može da se desi, da tokom operacije dobije moždani udar.

Jakovljević nam kaže da Aleksić uopšte ne priznaje da mu nije dobro i ne želi da prihvati da može da bude onemogućen da se suoči sa optužnicom i suđenjem:

- On jedva čeka da se u sudnici uhvati ukoštac sa svima njima. Ne želi da priča o zdravstvenim problemima i kao da ih ignoriše. Dostavljena mu je optužnica i treba da pripremimo odbranu. Tražio sam od sudskog veća da mu se u pritvor dostave dokazni predlozi i sad čekamo.

Aleksiću je početak suđenja zakazan za 1. oktobar u Višem sudu u Beogradu. Tada će biti održano pripremno ročište, koje je po pravilima zatvoreno za javnost. Na njemu tužilaštvo i odbrana treba da predlože dokaze i svedoke koje će izvesti tokom suđenja i da se optuženi reditelj izjasni o krivici.

Njega su dve devojke polaznice studija glume optužile za silovanje 2012, 2013. i 2018. godine, a još pet devojaka za nedozvoljene polne radnje, koje su se dešavale kada su, kako su navele, pohađale časove. Sa tim optužbama u javnost su izašle glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić.

PRITVOR PRODUŽEN ZA JOŠ 60 DANA

Aleksiću je Viši sud ponovo produžio pritvor za 60 dana zbog uznemirenja javnosti i da ne bi ponovio delo.

- Apelacioni sud je prethodno drugi put vratio rešenje Višeg suda na ponovno odlučivanje o pritvoru. Na šest stranica smo detaljno obrazložili kako je Aleksiću narušena pretpostavka nevinosti. Međutim, Viši sud je to, čini mi se, zanemario i pre nekoliko dana ponovo mu je produžio pritvor. Takvim svojim postupanjem narušavaju načelo pravne sigurnosti. A očigledno i dalje ignorišu njegovo loše zdravstveno stanje.

(Republika/Novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nesanica

08.09.2021 19:08

Већ има оних којима сан тешко долази на очи. И док се један човек, уметник у овом случају, држи утамничен месецима, без опипљивих доказа, дотле се други човек, нажалост такође из исте гране, а који је извршио покушај убиства нешто старијег колеге, шета слободан, као паун. Правдо, има ли те?