OŠTETIO NEMAČKU ZA ČAK 2 MILIONA EVRA! U Podgorici uhapšen Srbin sa Interpolove poternice!

Autor:

Hronika

07.09.2021

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljanin Srbije I. B. (56), koji se nalazi na Interpolovoj poternici zbog brojnih krivičnih dela, uhapšen je juče u Podgorici.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

I.B. se nalazio na Interpolovoj poternici, Ilustracija

I. B. se, kako piše Pink.rs, sumnjiči da je u periodu od 2018. do maja 2021. godine u nemačkim gradovima Majnc, Frankfurt i Bad Minder, kao član organizovane kriminalne grupe, obavljao nelegalno finansijsko poslovanje i utaju poreza, čime je ova kriminalna grupa prouzrokovala ukupan gubitak poreza na promet u visini iznosa od 1.941.243 evra na štetu budžeta Savezne Republike Nemačke.

Kako su naveli iz policije, hapšenju I. B. prethodila je istraga ciljanog traganja sprovedena od strane službenika Odseka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL Europol SIRENE, sa Kancelarijom oficira za vezu Savezne kriminalističke policije Nemačke i Timom za ciljano traganje – FAST Nemačka.

I. B. je određen ekstradicioni pritvor od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading