NEZAPAMĆEN UPAD, KRAĐA, PREVARA! Crna trojka iz Ivanjice rudarila bitkoin iz Dražine kuće: PRIZNALI KRIVICU, SUD JE NA POTEZU!

Autor:

Hronika

07.09.2021

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica muškaraca potpisala su sporazum o priznanju krivice za krađu struje korišćene za rudarenje kriptovaluta u Dražinom domu u centru Ivanjice, kojom je EPS oštećen za oko 22.000 evra, saznaje Srpski telegraf. Ravnogorci, koji su korisnici ovog objekta, i dalje ćute.

Foto: wikipedia.com/ Saša Šljukić

Spomenik Draže Mihailovića, foto: Ilustracija

Sumnja da je reč o nekome iz njihovih krugova tako nije demantovana.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Ivanjici do zaključenja broja nismo zvanično dobili odgovor na pitanja o novim detaljima istrage koju vode s policijom, ali izvor Srpskog telegrafa tvrdi da će uskoro krivcima biti i presuđeno.

- Pošto su osumnjičeni kod nadležnog tužioca potpisali sporazume o priznanju krivice, uskoro se ulazi u novu fazu postupka. Optužnim aktom će biti definisane stvari i oni onda idu na sud i procenu sudije da li su ispunjeni uslovi za sporazum. Ukoliko sud odbije sporazum o priznanju krivice, počinioci će imati regularno suđenje s dokaznim postupkom - otkriva naš izvor.

Osumnjičeni su, sudeći prema operativnim saznanjima, duže od šest meseci rudarili kriptovalute, među kojima su najpoznatiji bitkoini, potpuno ilegalno preko odjavljenog brojila za struju u Dražinom domu i potrošili su oko 55.000 kilovata struje.

Republika

Foto: yoututube.com/printscreen

Oprema za rudarenje bitkoina

Članovi Ravnogorskog pokreta ni juče nisu odgovorili na naša pitanja iako smo i lično kontaktirali s njima, dok je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović objasnio kako je njegov pomoćnik otkrio da zapušteni kulturni spomenik posvećen đeneralu Mihailoviću crpi struju. 

- Stalno je izbacivao osigurač kad bi se uključila dodatna ulična rasveta koja se koristi samo u vreme festivala. To se dešavalo dok smo pripremali Nušićijadu, koja se nedavno održala, od 26. do 29. avgusta. Moj pomoćnik Ivan Mojsilović je otkrio prevaru kada je, uz dopuštenje policije, isečen katanac na Dražinom domu i kada su ušli unutra. Definitivno su počinioci znali za prilike u toj kolibi i za situaciju sa napajanjem struje, kao i da taj dom faktički nema namenu. U tom prostoru nije imalo ništa ni da se ukrade - rekao je Mitrović za Srpski telegraf.

Mitrović: Velika sramota i bezobrazluk

Prilikom upada u Dražin dom niko nije zatečen za računarima na kojima se rudarilo virtuelnim novcem. Prizor je bio zapanjujući jer je zatečena oprema na dve velike palete i utvrđeno je da se posao kontrolisao preko daljinskog upravljača.
- Opština Ivanjica konkretno nije oštećena, ali je ovo velika sramota i bezobrazluk onih koji su se usudili na ovaj potez. Rudarenje nije zabranjeno, ali svi znamo koliko to košta i zato je nezamislivo da se radi o tuđem trošku - istakao je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoki

07.09.2021 08:37

E moj cica Drazo sada ti ovi koji neznaju ni sta je rat skrnave i kucu ovakve i slicne ne yatvor nego logor i to radni pa odatle voditi na rad na kopanje i nece im padati napamet da urade ovako nesto a sutra su spremni na jos gori kriminal ako se ne uvede strogo kaznjavanje.