POKRENUTA PETICIJA: TRAŽE SMENU TUŽITELJKE KOJA VODI ISTRAGU U SLUČAJU "MARJANOVIĆ"

Autor: alo.rs, Republika

Hronika

09.12.2017

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama juče je osvanula peticija "Pravda za Jecu", koju je potpisala grupa građana iz Srbije i regiona, a u kojoj traže smenu tužiteljke Višeg suda u Beogradu koja vodi istragu protiv Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog za teško ubistvo supruge Jelene Krsmanović Marjanović (33) 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/youtube.com
Misterija i dalje traje: Jelena i Zoran Marjanović

Kako piše "Alo!", u onlajn peticiji, koju je do sada potpisalo više od 400 ljudi, navodi se da njeni pokretači "žele da utiču na savest višeg javnog tužioca da izuzme tužiteljku Ljubicu Veselinović, a da predmet poveri svom zameniku, koji će predmetu prići profesionalno i sa velikom dozom ozbiljnosti i namerom da se predmet rasvetli".

- Ubistvo Jelene Krsmanović Marjanović je krivično delo koje je potreslo narod Srbije i regiona. Istraga je loše vođena od strane postupajuće tužiteljke. Nedopustivo je da se na nalaz sudskog veštaka iz oblasti sudske medicine čeka više od godinu dana. Pri tome se veštačenje poverava veštaku koji nije radio obdukciju leša, kako to nalaže zakon - navodi se između ostalog u obrazloženju peticije.

Kao još jedan razlog za smenu tužiteljke, potpisnici ovog dokumenta naveli su i to što je odbila stručnu pomoć Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada, koji su angažovani od strane porodice Krsmanović kako bi uradili rekonstrukciju Jeleninog ubistva.

- To ukazuje na površan pristup tužiteljke, a ono što ostavja mesto sumnji radu tužiteljke jeste i nepozivanje svedoka koji bi mogli da rasvetle događaj na nasipu, jer poznaju porodicu Marjanović i očevici su događaja - stoji u pomenutoj peticiji.

Inače, peticiju "Pravda za Jecu" podržale su i sve grupe na Fejsbuku koje se već 20 meseci bave traganjem za istinom o ubistvu Jelene Krsmanović Marjanović.

RepublikaFoto: youtube.com/Kuća Cveća
Srbija čeka istinu o njenom ubistvu: Jelena Marjanović

- Grupe za pronalaženje Jeleninog ubice i rasvetljavanje ovog zločina nisu jedine onlajn grupe koje zahtevaju smenu tužiteljke. Njenu smenu nedvno su, takođe u vidu peticije, zatražilie i pristalice Fejsbuk stranice "Pravda za Zorana Marjanovića" - podseća sagovornik i dodaje da je interesantno to što su se sada ljudi koji veruju u Zoranovu nevinost i oni koji tragaju za Jeleninim ubicom ujedinili sa istim ciljem - a to je smena tužiteljke.

- Pristalice Zorana Marjanovića smatraju Ljubicu Veselinović odgovornom za to što je on u pritvoru. Takođe, oni smatraju da je tužiteljka pod pritiskom javnosti i da ga zbog toga drži u pritvoru, iako za to ne postoji nijedan drugi valjani dokaz - kaže izvor.

Prema njegovim rečima, izgleda da doskorašnji ljuti protivnici na društvenim mrežama dele mišljenje da postupajući tužilac ne obavlja adekvatno svoj posao.

Podsetimo, od ubistva Jelene Krsmanović Marjanović prošlo je 20 meseci, a njeno ubistvo je i dalje obavijeno velom misterije. Iako je 15. septembra uhapšen Jelenin muž Zoran Marjanović kao osumnjičeni za ubistvo, još nisu otkriveni pravi motivi, mesto i način njenog ubistva, što ostavlja prostor za razne spekulacije i teorije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading