INVESTITOR RADOVA U VIDOVDANSKOJ NEGIRAO KRIVICU: Evo šta je rekao o urušavanju zgrade na Vračaru!

Autor: Republika

Hronika

02.09.2021

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Investitor radova B. S. koji se sumnjiči za odgovornost zbog urušavanja dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru 16. jula saslušan je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a istraga je proširena na još jednog investitora.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Zgrada se urušila 16.jula u Vidovdanskoj ulici na Vračaru

Osumnjičeni je tužiocu rekao da nije kriv i da je radio sve po propisima i da je imao angažovane izvođače radova, ali nije hteo da odgovara na pitanja.

Ovaj postupak je u međuvremenu proširen na još jednog investitora čije je saslušanje zakazano za 23. septembar, a policija proverava podatke za još jedno lice koje je bilo zaduženo kao šef gradilišta, prenosi RTS.

U tužilaštvu će danas biti saslušan i jedan od izvođača radova.

Postupak se u ovom slučaju vodi protiv sada ukupno pet osoba, zbog krivičnog dela - teško delo protiv opšte bezbednosti.

Foto: ST/N. Pančić

Urušena zgrada na Vračaru

Prošle sedmice je saslušan jedan od izvođača radova D. R. 

U daljem toku postupka tužilaštvo će naložiti građevinsko-tehničko veštačenje, ispitaće oštećene i svedoke i sprovesti sve druge dokazne radnje nakon čega će doneti odluku o daljem toku postupka.

Nakon uviđaja, izjava i pregleda dokumentacije, tužilaštvo je ocenilo da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

Foto: ST/N. Pančić

Srušio se deo zgrade u Vidovdanskoj ulici

Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprečilo dalje urušavanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading