OTKRIVAMO, POKRENUTA SPECIJALNA OPERACIJA: Tiče se optužnice protiv Velje Nevolje, U PITANJU JE KLASIČNA SABOTAŽA!

Autor: Republika

Hronika

01.09.2021

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji pod kontrolom opozicije pokrenuli su specijalnu medijsku operaciju kako bi sabotirali optužnicu protiv Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i njegovog kriminalnog klana, saznaje Republika.

Republika

Foto: eStock/M. RAFAILOVIĆ/ Tanjug/S: PRELIĆ

Iza rešetaka: Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja

Prema našim informacijama, zadatak da ovaj naum sprovede u delo dobio je tabloid Nova, koji je propagandni megafon Dragana Đilasa.

U misiju umanjivanja značaja optužnice protiv Belivuka i njegovog ganga, tabloid koji se štampa u Hrvatskoj upustio se već u broju od srede, 1. septembra, pošto je objavljen tekst u kojem se osporava iskaz Bojana Hrvatina, mogućeg svedoka-saradnika u slučaju protiv Nevolje i Njegove hobotnice.

U članku pod naslovom "Svedok saradnik biće onaj koji najmanje zna", Nova tvrdi da Horvatin ne bi trebalo da svedoči pošto navodno nije upućen u delovanje ganga pre 2019. godine.

- Horvatin je idealan da dobije status okrivljenog-saradnika jer najmanje saznanja poseduje o delovanju grupe - tvrdi se u teksu Nove. 

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Neće se izvući: Marko Miljković i Veljko Belivuk

Međutim, da ova teza pada u vodu jasno je ako se zna da je Hrvatin sam priznao da je bio svedok bar tri ubistva, o čemu je Republika u više navrata pisala.

Uz to, on je u više navrata izrazio spremnost da sarađuje sa Tužilaštvo, koje još uvek nije donelo definitivnu odluku o njegovom budućem statusu.

Podsetimo, Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja i Marku Miljkoviću, poznatijem pod nadimkom Mare Mesar nedavno je produžen pritvor.

Kako je Republika već pisala, pritvor je produžen ja još 25 pripadnika kriminalne grupe koju su predvodili, a koja je osumnjičena za najteža krivična dela, među kojima je pet stravičnih ubistava.

Pritvor je produžen i Srđanu Laliću, Milošu Budimiru, Marku Budimiru, Nebojši Jankoviću, Vladu Draganiću, Dejanu Tešiću, Nikoli Spasojeviću, Nemanji Đuriću, Nemanji Lakičeviću, Marku Andriću, Vladu Georgievu, Aleksandru Vučeljiću, Milovanu Tadiću, Filipu Ivanovskom, Željku Kodžiću, Slađani Sekulić, Borisu Karapandžiću, Nikoli Stefanoviću, Vladimiru Greku, Aleksandru Šćepanoviću, Aleksi Šejiću, Mijatu Simeunoviću, Milošu Lukiću Selaku, Aleksi Dunjiću i Aleksi Stošiću.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Novi Beograd

01.09.2021 18:04

Nešto nije jasno. Belivuk i družina su prebijali Đilasove demonstrante, u korist Vučića, a sada mu je Đilas kao branilac. Nešto tu ne štima.