MAJKA LJEPOJE KOG SU KRVNIČKI UBILI BELIVUKOVI KOLJAČI SPREMNA DA SE SUOČI SA NJIMA: Sina mi niko ne može vratiti!

Autor: Republika

Hronika

30.08.2021

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica i najbliži prijatelji u nedelju su u Crkvi Svete Petke na Čukaričkoj padini prisustvovali opelu za brutalno ubijenog Milana Ljepoju kog su, kako se sumnja, pripadnici klana Veljka Belivuka namamili, mučili a potom ubili u kući strave u Ritopeku.

Foto: Starsport

Krvnički ubijen Milan Ljepoja

Kako kaže Miroslava, majka ubijenog Ljepoje, porodica i dalje ne zna šta se i zbog čega dogodilo.

- Opelu su prisustvovali najbliži, oni koji su ga dobro poznavali i voleli - kaže Miroslava.

Foto: MUP Srbije, ST/Dragan Kadić, Tanjug/Rade Prelić

 

Belivuk mu lično presudio

Ljepoju su, kako se navodi u optužnici, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Marko Budimir, Srdan Lalić, Nebojša Jankovic, Vlade Draganić i Bojan Hrvatin savladali, vezali lisicama i uveli u "klanicu". Tamo su ga tukli, mučili, prinudili ga da im otključa kriptovani telefon kako bi videli sa kim je u kontaktu i iznudili mu informacije koje su ih interesovale. Potom su ga Belivuk, Hrvatin, Lalić i Janković davili tako što su ga stezali kesom i žicom, a na kraju mu je, kako sumnja tužilaštvo, Belivuk nožem presekao vrat.

Milan Ljepoja, koji je navodno bio član grupe pljačkaša "Pink Panter", nestao je 9. decembra prošle godine. Kako se navodi u spisima Tužilaštva za organizovani kriminal koje vodi postupak protiv Belivuka i ostalih osumnjičenih, pripadnici kriminalne grupe namamili su ga tako što su mu na prodaju ponudili blindirani automobil, koji je on došao u Ritopek da pogleda, ne sluteći šta mu se sprema. Navodno, motiv jezivog zločina bio je to što su sumnjali da je u kontaktu sa pripadnicima "škaljaraskog klana", kao i to što su ga krivili da je organizovao neuspeli atentat na vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera u Kijevu.

Foto: Starsport, E-stock

 

Propišao je majčino mleko

Posle brutalnog ubistva Milana Ljepoje, Marko Miljković zvani Mesar je poslao poruku: "Sad smo ga ubili, propišao je majčino mleko. Znaš kolika konjina brate, 100 kila i Sopranove (nadimak Velje Nevolje) visine, jak kao konj".

- Nikada nisam dobila odgovore na pitanje šta se, kako i zbog čega dogodilo mom sinu. Ja još uvek ne znam ništa, nemam odgovore. Ja sam ga rodila, imam pravo, želim da znam. Zbog toga ću tražiti od tužilaštva i suda da dobijem status oštećene, imam pravo na to - kaže majka.

Ona je, kako dodaje, spremna da se suoči sa osumnjičenima za brutalno ubistvo sina. Posle svega što je pročitala u medijima o ubistvu svog sina, ne može da razume kakvi su to ljudi. Iako joj sina ništa neće vratiti, kako kaže, boriće se do samog kraja, prenosi Kurir.

Da mogu vratila bih istom merom

- Ne živim u Srbiji, ali ću dolaziti na suđenja. Da sam u mogućnosti, vratila bih im istom merom, ali nisam. Nisam takav čovek. Nikada u životu nisam podigla ruku ni na svoje dete, pa ne bih mogla ni na tuđe - kaže Miroslava Ljepoja.

Za ubistvo Pink Pantera tužilaštvo kao direktnog izvršioca tereti Veljka Belivuka. U kuću u Ritopeku, kako se navodi stigao je pet minuta posle 18 sati, a nekoliko minuta pre 22 sata Marko Miljković je poslao poruku: - Sve gotovo, velikog štetočinu smo skinuli sa vrata. Top smo sve odradili, kao i uvek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading