OTKRIVAMO! Vandali razbili prozore na Krsmanovića kući, pokrenuta istraga! (FOTO)

Autor: Republika

Hronika

30.08.2021

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vandali čiji identitet u trenutku objavljivanja ovog članka nije poznat razbili su prozorska stakla na kući Krsmanovića na Terazijama u centru Beograda, saznaje Republika.

Foto: Republika

Polomljeni prozori na Krsmanovića kući

 

Prema našim informacija, incident se dogodio pod okriljem noći, a policija je izašla na lice mesta i napravila zapisnik.

- Sve će se ubrzo razjasniti. Ko i zašto je bacio kamenice na Krsmanovića kuću - navodi naš sagovornik iz istrage.

Kako izgledaju polomljena stakla, možete pogledati u foto-galeriji.

Rodno mesto Jugoslavije

Vila Krsmanovića bila je mesto na kome je 1. decembra 1918. godine proglašena Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca, nakon što je, u balskoj dvorani ove kuće, pročitan proglas o ujedinjenu tri naroda.

Palata je sagrađena je krajem 19. veka, 1885. godine. Njena ulična fasada u kasičnom je stilu, ali je fasada s dvorišne strane bogato dekorisana, a dvorište s polukružnim stepenicama moguće je videti iz prolaza koji povezuje Terazije sa Balkanskom ulicom.

Zdanje je nastalo prema projektu čuvenog arhitekte Jovana Ilkića, a građeno je za trgovca Marka O. Markovica. Kuću su 1898. godine kupila braća Krsmanović, a trgovac Aleksa Krsmanović ostavio je državi kao zadužbinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sale

30.08.2021 09:36

U "ono" vreme Beograd je bio pun milicajaca pozornika. Ovakvi izgrednici bi bili vrlo brzo pohvatani a šteta naplaćena. Ako bi bili maloletni bilo bi naplaćeno od njihovih roditelja. Danas, u doba "demokratije" policije ni od korova. Svi se oslanjaju na sigurnosne kamere sa kojih, po potrebi, može da se izbriše 2, 3, ... minuta. Zavisi da li "izgrednik" VIP ili ne.