BURA POSLE REKORDNE ZAPLENE TOVARA "ŠKALJARSKIH" NARKOTIKA: Budi našli tonu i po kokaina

Autor:

Hronika

29.08.2021

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac i ćerka Budimir (66) i Marina (27) Krstović, u čijem kamionu je u Zeti, kao u Kolumbiji, u četvrtak uveče pronađeno 1.400 kilograma kokaina, među uvezenim bananama iz Ekvadora, juče ujutru su, na zaprepašćenje čitavog regiona, pušteni da se brane sa slobode.

Republika

Foto: twitter.com/policijaCG

U magacinu banana pronađena tona i po kokaina

Oglasio je i Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promjene, rekavši da je zgrožen odlukom suda koja je dokaz da je mafija jača od crnogorske države.

Sudija Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović odbio je predlog Višeg državnog tužilaštva CG da odredi pritvor Krstovićima, protiv kojih je policija podnela krivičnu prijavu za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga usled zaplene najveće količine kokaina u ovom delu Evrope. Ocu i ćerki je izrečena mera napuštanja mesta stanovanja uz obavezno javljanje Upravi policije, a oduzete su im putne isprave.

Budimir, pored crnogorskog, ima i srpsko državljanstvo, dok je Marina državljanka Srbije.

Srpski telegraf saznaje da su banane za firmu Budimira i Marine utovarene u Ekvadoru i da je tamošnja policija izdala urednu dokumentaciju, prema kojoj je tovar bezbedan, što je glavni adut odbrane ćerke i oca.

Milo: Kakve veze ja imam s tim

Banane su i pre dvadesatak godina bile vruća politička tema. U jednom TV duelu Momir Bulatović je za taj uvoz prozvao Mila Đukanovića.

MOMIR: Ako potrošite 50 miliona dolara za uvoz banana, onda to mora da bude veoma ozbiljna stvar...

MILO: Kakve ja veze imam s tim koliko je uvezeno pomorandži i banana, pet para, pravo da vam kažem, za to ne dam...

- Krstovići tvrde da im je droga, koja najverovatnije pripada "škaljarskom klanu", podmetnuta i pozivaju se na dokumentaciju iz Ekvadora, prema kojoj su, navodno, tamo utovarene samo banane, previdevši činjenicu da su Ekvadorci korumpirani i da izdaju lažne dozvole. Buda i Marina su rekli da nemaju veze sa švercom kokaina i da je kontejner s njihovim bananama prevozio fider brod koji je, kad ih je preuzeo iz Italije, svraćao u razne luke, da je stigao iz Kopra do Bara, pa onda na kamionu do njihovog magacina u Mojanovićima u Zeti, gde im je i porodična kuća - prepričao je izvor Srpskog telegrafa.

Advokat Marine Krstović Stefan Jovanović kazao je za naš list da sa zebnjom iščekuje konačnu odluku krivičnog veća na žalbu tužilaštva o pritvoru.

- Marina je devojka bez dosijea i odmah je prihvatila poligraf, što sigurno ne bi uradila da je radila protivzakonito. Uhapšena je kod kuće, čim je kamion sa bananama ušao u dvorište. Budimir je tada bio u Beogradu i prvim letom je došao u Podgoricu, čim je čuo za problem. Da su kriminalci, tako ne bi učinili. Uvoz voća je njihov porodični biznis, kojim se bave tri decenije, i jednom nedeljno im stižu banane, a nikada nisu imali ni sličan problem - rekao je Jovanović.

Todorić i Šilobad bez komentara

Savetnik predsednika KK Partizan za sportska pitanja Dragan Todorić nije želeo da komentariše to što je bivši član uprave crno-belih Budimir Krstović uhapšen.

- Ne bih stvarno želeo da pričam na tu temu, razumite me - poručio je kratko Todorić.

Isti odgovor smo dobili i od direktora Partizana Mlađana Šilobada.

- Ne, nemam nikakav komentar na to - kazao je Šilobad.

Firma Krstovića "San Francisco" u Crnoj Gori u stečaju je od 2019, dok istoimena firma u Srbiji od sredine 2015. ima navodno nove vlasnike. Na istoj poslovnoj zgradi u Novoj Pazovi istaknuta su čak tri naziva firmi - "San Francisco "i "Fruit world", koje, navodno, više nisu Krstovićeve, kao i "K. B company 2014", čiji je aktuelni vlasnik i direktor Marina Krstović, a Budimir zastupnik. U Novoj Pazovi juče je bilo živo, a pored više vozila, u dvorištu je bio i tamni audi podgoričke registracije.

Republika

Foto: twitter.com/policijaCG

U magacinu banana pronađena tona i po kokaina

Kako je Rodoljub postao Banana

I biznismen Rodoljub Radulović zvani Miša Banana nadimak je dobio zbog trgovine drogom prikrivene južnim voćem. On je pravosnažnom presudom osuđen na deset godina zatvora, kao pripadnik grupe Darka Šarića, koja je, kako je utvrđeno, trgovala narkoticima iz Južne Amerike. Prvostepenom presudom izrečena mu je kazna od 11 godina zatvora, ali je nakon razmatranja žalbi Apelacioni sud smanjio kaznu za godinu dana. Protiv njega se postupak vodio u odsustvu pošto je u bekstvu.

Prema tvrdnjama tužilaštva, Radulović je, kao vlasnik firme koja poseduje prekookeanske brodove "Golden" i "Verti", tokom 2009. prokrijumčario skoro dve tone kokaina iz Argentine. Da bi se to prikrilo, kako se navodi, papirološki je vođeno da se transportuju južno voće i druga roba. Navodno, narkotici su bili skriveni u komorama koje služe za skladištenje nafte i vode.

Inače, Budimir Krstović, koji je još devedesetih dobio nadimak Budo Banana, dospeo je na novinske stupce kada mu je 2001. kidnapovan brat Dušan ispred novosadskog hotela "Džet set". Za njegov otkup otmičari su tražili tri i po miliona maraka, ali je policija posle četiri dana uspela da ga oslobodi. Prošle godine u januaru Budimirov bratanac Igor Krstović je ranjen u Zeti sa skoro 30 metaka i u crnogorskim medijima označen je kao "škaljarac". Buda Banana je 2015. bio član radne komisije KK Partizan i zajedno sa Mirkom Tišmom, Ilijom Dražićem, Draganom Todorićem i Mlađanom Šilobadom je za novog predsednika izabrao Nikolu Pekovića, bivšu NBA zvezdu i kuma Duška Šarića, brata Darka Šarića, koji je u zatvoru zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading