DECA SE OKRENULA RASTURANJU DROGE: Dečak (15) uhvaćen dok je DILOVAO narkotike na Košutnjaku!

Autor:

Hronika

28.08.2021

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sredinom ovog meseca, policija je bukvalno zatekla u dilovanju petanestogodišnjaka iz Beograda, u beogradskom parku Кošutnjak, a tada je kod njega pronađeno i zaplenjeno čak 68 paketića droge kanabis. Ovaj prizor ih, što je još gore, nije mnogo začudio jer godišnje zbog droge bude prijavljeno i više stotina maloletnika.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Foto: Ilustracija

Od početka 2021. godine, svojevrsni rekord po količni droge koja je otkrivena drži maloletni G. B. iz Beograda, kod koga je zaplenjeno oko 2.300 grama kanabisa koji je skrivao u gepeku automobila, piše dnevnik.rs.

Usred trajanja mere policijskog časa zbog korone, prošle godine, jedan maloletnik iz Beograda je razvijao narkodilerski biznis, a kad je uhapšen, pretresom stana za koji se sumnja da ga je koristio, policija je pronašla oko tri kilograma marihuane.

Ipak, da ni golobradim prestupnicima u drugim mestima narkodilerisanje nije strano te da ni njima mere protiv korone nisu značajanija prepreka da se upuste u rasturanje strašnih paketića, pokazuje slučaj sedamnaestogodišnjeg Novosađanina, kod koga je u septembru prošle godine policija pronašla oko 680 grama kanabisa i dve digitalne vage sa tragovima droge, te otkrila i njegove četiri maloletne narkomušterije iz Novog Sada i Sremskih Кarlovaca.

Takođe nedavno, veća količina narkotika, zaplenjena je od maloletnika u Šapcu, kod koga je tokom policijskog pretresa pronađeno 319 grama marihuana, ali i pištolj sa 23 metka.

Po podacima o kriminalitetu maloletnika koje je objavio Republički zavod za statistiku, a prikupljeni su od nadležnih javnih tužilaštava, u toku prošle godine, zbog različitih krivičnih dela podnete su 2524 krivične prijave protiv maloletnika. Po iznetim podacima, najveći broj maloletnih delinkvenata je uzrasta oko 17 godina, a na trećem mestu po brojnosti bile su prijave zbog krivičnih dela u vezi sa zloupotrebom narkotika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading