OVAKO JE BELIVUKOV KLAN UBIJAO PO CRNOJ GORI! Veljin recept: Metak u glavu, pa slika Zviceru!

Autor:

Hronika

27.08.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore otkrilo je kako su Veljko Belivuk i Marko Miljković 14. oktobra prošle godine u Spužu likvidirali članove suparničkog "škaljarskog klana" Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića.

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Belivuk i njegov klan Zviceru slali slike ubistava

U tome im je pomogao Crnogorac Radoje Živković, koji im je obezbedio kuću za izvršenje zločina i pomogao u mamljenju žrtava, a logističku podršku imali su od još nekoliko Crnogoraca. Živković je i dalje u bekstvu.

Na konferenciji za medije u četvrtak crnogorsko tužilaštvo objavilo je do sada neviđene fotografije zverstava klana Velje Nevolje, na kojima se vide tela Hodžića i Spahića, a koje su on i Miljković slali članovima svoje bande. Ali pre njih snimci su poslati Radoju Zviceru, šefu "kavčana", da bi dokazali da su obavili zverski posao.

Otvaranjem kriptovanih telefona Veljine kriminalne grupe u njihovoj prepisci otkriveno je da su kobnog dana naredili svojim saradnicima otmicu navijača Crvene zvezde Lazara Vukićevića, ali i brutalno ubistvo, pritom naglasivši da su oni u Crnoj Gori.

Foto: estock/printscreen

Brutalno ubili Lazara Vukićevića

- Slušaj, znaš da će da te biju toliko, znači da moliš da te ubiju, a imaš sreće što mi ovde deremo ove glupe Crnogorce, pa ne možemo mi - pretio je Velja Nevolja u glasovnoj poruci otetom Lazaru, dok su ga njegovi saučesnici držali u kući smrti u Ritopeku.

Nekoliko sati pre toga Belivuk i Miljković su sa svojim saučesnicima izvršili dvostruko ubistvo u kući u Spužu, za koje ih tereti Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore. Čim je Hodžić ušao, Belivuk mu je s vrata ispalio tri metka u glavu, a Miljković i Živković su savladali Spahića i Mila Radulovića zvanog Kapetan i svezali ih lepljivim trakama i kanapom. Ubrzo zatim i Spahiću su presudili pištoljem. Samo je Kapetan ostavljen živ.

Foto: ST/D. KADIĆ

Kuća smrti u Ritopeku

Preko njegovog skaj telefona namamili su Vukićevića, koji je mislio da na Kapetanov poziv ide da muči otetog Velju.

- Brate, Zemo i Hell i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvatao svog, meni je zapao Kasap (Hodžić), Kratos (Miljković) hvatao Zeta, Hell (Janković) hvatao M. To što je Kasap imao utoku i potegnuo, brate, to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promeni i ne može da se ispravi. To nikako, brate, ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami, bez obzira na to šta ste vi rekli tu u grupi. Ako se vidi i potegne, odmah se puca. Brate, to nema šta tu da se pravdamo - objašnjavao je Belivuk Zviceru preko kriptovanog telefona zašto je Hodžića ubio pre nego što je iz njega izvukao tražene podatke o "škaljarcima". Tragove iz kuće smrti u Spužu uklanjali su lokalni "kavčani", koje još nije imenovala policija.

Kapetan im radio o glavi

Bojan Hrvatin, koji je dobio status svedoka-saradnika, u srpskom tužilaštvu za organizovani kriminal objasnio je zašto se Mile Radulović Kapetan našao na meti Veljka Belivuka.

- U prepisci s atentatorom na Radoja Zvicera u jednoj skaj grupi Velja i Marko glumili su "škaljarce" i tada su otkrili osobu s nadimkom Kapetan, koji je vodio poslove oko ubistava, odnosno finansirao je Aleksandra Šarca i Lazara Vukićevića da rade protiv Miljkovića i Belivuka i svih ostalih koji su s njima - izjavio je Hrvatin.

Policija je nedavno pretresla tu kuću. Veštaci danilovgradskog forenzičkog centra izuzeli su DNK i ostale tragove, koji su odneti na veštačenja. Međutim, tela dvojice Crnogoraca još nisu pronađena niti je poznata sudbina otetog Kapetana.

Prema prvoj nezvaničnoj verziji, njega su ilegalnim putem, preko Pljevalja, prevezli u Srbiju do Ritopeka, gde je mučen i iskasapljen, kao i ostale žrtve, a prema drugoj verziji, prebačen je na drugu lokaciju u Crnoj Gori, gde je likvidiran, a njegovo telo sakriveno.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading