POTVRĐENA DOŽIVOTNA KAZNA DEJANU DABOVIĆU: Grebao, sekao i ubadao bivšu dok nije IZDAHNULA!

Autor:

Hronika

27.08.2021

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejanu Daboviću, koji je ubio svoju bivšu devojku Dušanku Jocović (25) u Novom Sadu danas je potvrđena kazna doživotnog zatvora!

Republika

Foto: facebook.com

Dejan Dabović i Dušanka Jocović

U presudi se navodi da je okrivljeni nesrećnu devojku tukao, grebao i sekao po rukama, vratu i grudima, te da je ona osećala "glad za vazduhom zbog udisanja krvi" sve dok nije izgubila svest i ubrzo potom preminula od zadobijenih povreda, prenosi Blic.

Okrivljeni Dabović je, kako stoji u presudi, dan pre izvršenja zločina došao iz Herceg Novog u Novi Sad i sreo se sa svojom žrtvom ispred zgrade u kojoj živela u Ulici Alekse Šantića. Dušanka je Daboviću tada rekla da se nakon raskida veze sa njim oseća srećno i da prema njemu više nema emocije.

"Okrivljeni je sutradan na istom mestu sačekao Dušanku i lišio je života iz bezobzirne osvete sposoban da shvati značaj svog dela i u stanju smanjene sposobnosti da upravlja svojim postupcima usled poremećaja ličnosti i afekta besa zbog raskida emotivne veze, ali ne do bitnog stepena. On je sačekao oštećenu noseći sa sobom prikriven nož dužine 33 centimetra sa oštricom dužine 19 centimetara u želji da oštećenoj vrati nesrazmernim zlom zbog zla koje je smatrao da mu je ona nanela prekidom dugogodišnje emotivne veze. Prilikom njenog dolaska uporno je pokušavao da joj oduzme mobilni telefon, pa ju je nakon prepirke, dok se branila podignutim rukama da bi zaštitila glavu, osam puta udario šakom i ogrebao noktima u predelu glave, četiri puta povukao oštricu noža preko njenih ruku i šaka i četiri puta ubo u predelu vrata i grudnog koša zbog čega je oštećena oko desetak minuta trpela bolove jakog intenziteta koji prevazilaze uobičajene bolove i osećala glad za vazduhom usled udisanja krvi", navodi se u presudi Daboviću.

Sudija Višeg suda u Novom Sadu Ivana Josifović je prilikom izricanja presude izjavila da je sud izvršio pravnu kvalifikaciju dela kao krivično delo teško ubistvo nalazeći da je psihološka pobuda iz koje je okrivljeni izvršio krivično delo – bezobzirna osveta, u želji da oštećenoj Dušanki vrati nesrazmernim zlom zbog zla koje je smatrao da je njemu naneto raskidom dugogodišnje emotivne veze. Dodala je tada i da činjenica da je krivično delo učinjeno na svirep način, predstavlja otežavajuću okolnost koja je cenjena pri odmeravanju kazne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading