ŠEF BANDE "VOLPE" NESTAO BEZ TRAGA: Veljin klan umešao prste u otmicu Kragujevčanina?!

Autor:

Hronika

26.08.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga povodom nestanka, odnosno otmice Kragujevčanina Božidara Božovića još nije dala rezultate iako je prošlo skoro šest meseci.

Foto: printscreen

Istraga povodom nestanka Božidara Božovića nije dala rezultate ni posle šest meseci

Istraga povodom nestanka, odnosno otmice Kragujevčanina Božidara Božovića, šefa obezbeđenja poznatih noćnih klubova i pripadnika kriminalne grupe "Volpe" još nije dala rezultate iako je prošlo skoro šest meseci. Nedavno se pojavila informacija da je Marko Božović, stariji brat nestalog, koji je početkom marta ove godine prijavio Božidarovu otmicu, dobijao poruke za otkup brata, međutim, tužilaštvo nije upoznato sa time. 

- Više javno tužilaštvo u Kragujevcu nema informaciju da je neko nudio Marku kao bratu da otkupi Božidara Božovića iako je istraga živa i sve okolnosti se ispituju. Mi ne znamo ni da li je živ ili mrtav Božidar, nemamo trag da ukazuje na jedno ili drugo, a šest meseci ga nema - kazao je tužilac Dejan Veljković za Srpski telegraf. Tužilačkom istragom ispitivani su kontakti braće Božović i evetualna povezanost nestanka mlađeg brata Božović sa klanom Veljka Belivuka. Naime, mnogi pripadnici srpskog podzemlja povukli su se sa ulice i sklonili u "štek" stanove ili druge zemlje posle hapšenja Belivukove ekipe u februaru.

- Ništa nije isključeno, ali činjenice ne ukazuju da je nestanak Božovića povezan sa hapšenjem te ekipe, odnosno mi za sada nemamo nijedan dokaz za to - istakao je Veljković. 

Inače, Marko Božović je tužilaštvu 11. marta prijavio da su mu brata otele nepoznate osobe i da ga nije video od 9. marta uveče. 

- Božidar je otišao od kuće preko dana tog 9. marta, ali se uveče nije vratio kući. Za to vreme njegov brat Marko ga je uporno mnogo puta telefonom, ali nije se javljao ni na jedan broj mobilnog telefona. Pokušavao je sam da sazna nešto o bratu i zvao sve njegove prijatelje, ali kad nije uspeo slučaj je prijavio kragujevačkoj policiji - ispričao je izvor Srpskog telegrafa. 

Bogat krimi-dosije

Braću Božović godinama vezuju za razna teška krivična dela u Kragujevcu, poput trgovine narkoticima, reketiranja i prebijanja, a policija je grupu "Volpe" sumnjičila i za otmice, iznude i za učešće u pucnjavama. Ipak, samo nekoliko postupaka protiv njih je stiglo do suda. 
Nakon kasapljenja boksera Lješnjaka, mlađi Božović se u novembru 2020. našao u žiži javnosti, kada je na njega pucano. On je tada uspeo da izbegne metak, a kako se spekulisalo, motiv napada bila je osveta za još jedan zločin za koji se sumnjiče „volpeovci", ubistvo MMA borca Radoša Joksimovića 2018. godine. 

Da podsetimo, "volpeovci" su ime dobili po noćnom klubu u Kragujevcu koji su vodili i obezbeđivali i za njih se pročulo nakon žestoke tuče 2018. godine kada su brutalno i krvnički pretukli pa iskasapili staklenom flašom boksera Jovicu Lešnjaka (26). Bokser Lešnjak izmasakriran je u obračunu zavađenih grupa u ovom gradu, a u tuči su učestvovala i dvojica pripadnika kraljevačke Žandarmerije, koji su bili van dužnosti. Motiv obračuna bio je, kako su mediji pisali, sukob oko poslova obezbeđenja lokala u gradu i prevlasti u prodaji droge, a zbog ovoga su privedena braća Božović koji su na papiru radili kao obezbeđenje diskoteke čiji su bili i vlasnici iako su to pokušavali da prikriju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading