CRNI DRAGANE, ŠTA ĆEŠ SADA!? Raskrinkane Bjeline laži, da li mu se smeši robija?

Autor: Republika

Hronika

25.08.2021

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac Dragan Bjelogrlić mogao bi, posle najnovijih saznanja i izjava svedoka, da se suoči sa zatvorskom kaznom.

Republika

Foto: Republika.rs, Tanjug/T. Valič, ST/V. Lukić

Dragan Bjelogrlić zverski pretukao Gagu Antonijevića

Dragan Bjelogrlić pretukao je reditelja Predraga Gagu Antonijevića u foajeu hotela "Ambasador" u Nišu. Sve se dogodilo u ponedeljak oko 4 sata ujutru, kada je Bjela ničim izazvan nasrnuo i krvnički isprebijao kolegu.

Bjelogrlić je juče posle saslušanja u Osnovnom javnom Tužilaštvu u Nišu izjavio da je naseo na provokacije Antonijevića i da ga je zbog toga napao.

- Ja se uopšte nisam uputio ka njemu. Krenuo sam u WC i tek na njegovo dobacivanje sam reagovao. Toliko - rekao je novinarima Bjelogrlić.

Međutim, Bjelina tvrdnja je pala u vodi jer je Republika eksluzivno objavila svedočenje Jovane Stević, glumice koja je sedela pored Antonijevića kada se dogodio incident.

- Kao što se vidi na snimku, sedela sam pored Gage u trenutku kada ga je udario Bjelogrlić. Sve što se vidi na snimku videla sam i ja, nikakvog dobacivanja nije bilo ni s jedne strane. Takođe, vidi se da pričamo Antonijević i ja, tema nam je bila jedan važan projekat koji sledi. Dobila sam poziv iz tužilaštva i ne bih mogla da govorim više o događaju dok se svedočenje ne završi - rekla je Jovana Stević za Republiku.

Pitanje je šta će se desiti nakon Jovaninog svedočenja i kakva kazna čeka Bjelogrlića.

Povodom tvrdnji u javnosti da Bjelogrliću treba izreći zatvorsku kaznu zbog ugrožavanja bezbednosti i uznemirenja javnosti, Savić kaže da ta norma nema značaja i da nije osnov za određivanje pritvora, kao i da ju je savremeno evropsko zakonodavstvo izbacilo iz upotrebe.

- Za izvršenje ovog krivičnog dela zaprećena je kazna od 6 meseci do 5 godina. Imamo visok stepen ugrožavanja spokojstva građana, imamo laku telesnu povredu, s tim što priznanje krivičnog dela i druge okolnosti mogu da dovedu do ublažavanja kazne. Moguće je da bude uslovno osuđen, može biti i kazna sa nanogicom do godinu dana - objasnio je advokat Dejan Savić.

Savić dodaje da priznavanje krivice i kajanje zbog iste može biti olakšavajuća okolnost za Bjelorglića. Na osnovu toga se kazna može ublažiti, što će sud proceniti, kako advokat kaže, na osnovu celokupnog držanja, da li je ranije osuđivan, itd.

E sada, pitanje je i kako će laži u koje se upleo Bjelogrlić uticati na ceo slučaj.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Devla

25.08.2021 14:16

Verovatno je zasluženo dobio batine. Ovo je izgleda sukob koji je tinjao neko vreme. Bjela ne važi za nasilnog tipa, za razliku od nekih drugih nasilnika koji tuku čak i novinare.

Odgovori 5 32
Duksi

25.08.2021 14:21

Za izvršenje ovog krivičnog dela zaprećena je kazna od 6 meseci do 5 godina. Šta tu nije jasno? Sudije ne treba da krše zakone već da izreknu presudu na osnovu zakona. Pravedno 1 do 2 godine zatvora.

Odgovori 29 2
Milena

26.08.2021 03:17

Ne,ne nikako da ne ide u zatvor pre nego sto se ispitaju svi njegovi lopovluci,prevare,pokusaji podmicivanja.Mali covek,veliki lopov kad ne moze da podmiti(naiso na tvrd orah)on onda bije.

Pera

26.08.2021 13:48

Zbog uzbunjivanja javnosti ,da ne bi uticao na svedoke i ponovio delo za svakog drugog gradjanina sudija bi odredio pritvor. Zasto je Bjelogrlic povlascen! Zakon mora biti isti za sve